De Theefabriek

Houwerzijl

De Theefabriek -gevestigd in een oude kerk- is een unieke combinatie van Nederlands enige theemuseum, de theeschenkerij, een geurige theewinkel en De Torenkamer, 's werelds kleinste theekamertje.

Alles thee
In het theemuseum wordt je meegenomen op een verassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee: van de theeplant en de theeplantage naar de theefabriek, via de theeklipper naar de theepakkerij, en van de theewinkel van toen naar de theedrinkers van nu.

De reis voert je langs robuuste machines en breekbaar porselein, stoere theekisten en geheimzinnige theezwammen, modieuze theezakjesjurken en spannende theelegendes.

De theeschenkerij
In de sfeervolle theeschenkerij kun je kiezen uit ruim 275 theesoorten en theespecialiteiten, variërend van hete tot koude thee, van groene tot zwarte thee, en van thee met een tic tot thee met slagroom of verse vruchten.

Naast de thee biedt de theeschenkerij ook koffie of andere dranken en een groot assortiment appetijtelijkheden.

Genieten op z'n Engels
Je kunt bij het theemuseum ook Tea-en dat is theedrinken op z'n Engels: puur genieten van een uitgebreide theetafel waarbij diverse soorten kwaliteitstheeën worden gecombineerd met een keur aan overheerlijke hartige en zoete lekkernijen.

De theewinkel
De geurige theewinkel is gevestigd in de pastorie. Hier kunt u terecht voor maar liefst 175 soorten losse thee en allerlei thee-attributen.

Rondsnuffelend in de winkel ontdekt u eenvoudige theeglazen en verfijnde theekoppen van porselein, kleurrijke theedoeken en smakelijke theebonbons, maar ook exclusieve gietijzeren Japanse theepotjes, met bamboeblad omwikkelde theestaarten, ragfijne theekloppers... te veel om op te noemen.

De Theefabriek is een paradijs voor de theeliefhebber en een ideale lokatie voor een nostalgisch dagje uit.

Google Maps

Adres

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-17
9973PD Houwerzijl

Uitjes in de buurt

Heilige Landstichting, Nijmegen
Museumpark OrientalisMuseumpark Orientalis
Arnhem
Ticket vanaf € 7,50
Het WatermuseumHet Watermuseum

Reviews van De Theefabriek

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.