Cobra Museum

Amstelveen

Het Cobra Museum, een ontwerp van de bekende Nederlandse architect Wim Quist, behoort tot de mooiste musea van Nederland.

Een bezoek aan het Cobra Museum wordt ingeleid door de unieke bronzen fonteinsculptuur van Karel Appel op het Sandbergplein. Binnen verrassen de prachtige open ruimten van de expositiezalen, waar door het daglicht en de zichtbare nabijheid van de natuur, een aangename op de kunst gerichte sfeer heerst.

Unieke CoBrA collectie
Het Cobra Museum heeft een prominente CoBrA collectie en stelt daaruit permanent kunstwerken tentoon. Ook werken van de aanverwante bewegingen Vrij Beelden (1946) en Creatie (1950-1955), waarvan het museum een kernachtige collectie bezit, worden regelmatig geëxposeerd. Gelijktijdig organiseert het museum belangwekkende tentoonstellingen van internationale avant-garde kunst. CoBrA is van buitengewoon grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van de moderne kunst in Nederland. De kunst van de CoBrA beweging behoort tot Nederlands belangrijkste naoorlogse artistieke erfgoed.

Tentoonstellingen en andere activiteiten
In het Cobra Museum kun je behalve de Appelfontein ook andere belangrijke kunstwerken zien van de internationale avant-garde beweging CoBrA. Deze beweging startte in 1948 in Parijs. Daarnaast kun je regelmatig boeiende tentoonstellingen van moderne vernieuwende kunst bezoeken. Ook worden exposities georganiseerd die meer dan alleen de liefhebbers van moderne kunst aanspreken.

De winkel van het Cobra Museum is apart van het museum te bezoeken (gratis). In de winkel tref je een uitgebreid assortiment: kunstboeken en magazines, ansichtkaarten, posters etc die door het Cobra Museum zijn uitgegeven. Wil je nog even nagenieten met een kopje koffie, dat kan in het plezierig gesitueerde Café aan de voorzijde van het gebouw.

Kinderatelier
Naar moderne kunst kijken, kun je leren. Al doende. Zowel kleine als grote kinderen kunnen in het atelier met kunst aan de slag. Er zijn allerlei tekenmaterialen. De tekenspullen kunnen ook meegenomen worden in een koffertje, zodat in de tentoonstellingszalen getekend kan worden. Je betaalt de entree voor het museum; deelname aan het kinderatelier is gratis.

Kaartjes met korting voor Cobra Museum

TicketVeiling.nl
Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
Bieden vanaf € 1,00
TicketVeiling.nl
Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
Bieden vanaf € 1,00
I Amsterdam
De I Amsterdam City Card is een unieke manier om Amsterdam te ontdekken. Toegang tot meer dan 70 musea, het openbaar vervoer, een rondvaartboot en fiets huren.
Ticket vanaf € 65,00
Google Maps

Adres

Cobra Museum voor Moderne Kunst
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Cobra Museum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.