Boijmans Van Beuningen

Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In het jaar 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum uitgebreid. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen engebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld. Het gehele jaar door organiseert het museum bovendien spectaculaire tentoonstellingenover uiteenlopende onderwerpen.

Oude en moderne meesters
Sta stil bij de prachtige werken van Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Monet, Van Gogh en Mondriaan. Droom mee met de surrealisten Dalí en Magritte. De kunst blijft niet binnenskamers: het museum biedt uitzicht op een beeldentuin.

Hedendaagse kunst en design
Het museum toont hoe gebruiksvoorwerpen zich gedurende acht eeuwen hebben ontwikkeld. Van middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw tot de meubels van Rietveld en hedendaags Dutch Design. Kunstenaars van de nieuwe generatie als Eliasson en Cattelan verlenen het museum internationale actualiteit.

Statig baken
In 1935 is het huidige museumgebouw geopend, een monumentaal pand dat speciaal rondom de collectie werd gebouwd door stadsarchitect Van der Steur. De statige verschijning van rode baksteen omvat intieme kabinetjes en ruime salons waar kunst bij daglicht te aanschouwen is. Het gebouw overleeft de bombardementen in 1940 en breidt in de loop der jaren nog meerdere malen uit. Tot op de dag van vandaag vormt de toren van het gebouw een baken in de stad.

Google Maps

Adres

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Boijmans Van Beuningen

10 January 2013

Heerlijk rondslenter gebouw waar je zeker een halve dag zoet bent met zowel oude als moderne kunst in elke vorm. Stiekem is de 'klimkunst' boven de trappen het leukst, je kunt daar hoogboven liggend op een touwennet prachtige animaties bekijken. Vergeet geen rondje door de tuinen (museumpark)

Saskia

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.