American Motorcycle Museum Holland

Raalte

In het American Motorcycle Museum kom je de imposante motorcollectie tegen van Max Middelbosch, de eigenaar. De collectie bestaat momenteel uit +/- 140 Amerikaanse motorfietsen, waarvan het grootste deel Harley-Davidson en Indian motorfietsen. Daarnaast zijn onder andere Ace, Mabeco, Henderson, Excelsior, Reading Standard, Thor, Rikuo en Super X vertegenwoordigd. Je vindt het museum in Raalte.

Bijzondere collectie
Het museum biedt een overzicht van Amerikaanse motorfietsen van begin 1900 tot de jaren ’80. De motorfiets die nog steeds geproduceerd wordt en waarvan er ook het meest geproduceerd zijn, is de Harley-Davidson. Deze motorfiets is dan ook het best vertegenwoordigd in het museum.

In het museum is ook de Indian uit 1911 te vinden waarmee de 10-jarige Willy Wright van de oostkust naar de westkust van Amerika is gereden en daarmee vermeld staat in het Guinness Book of Records. Er is een Steile Wand, een ton met een doorsnee van 10 meter en een hoogte van 6 meter, afkomstig uit het Gorki Park in Moskou. Deze Steile Wand is helemaal compleet met originele Indian Scout motorfietsen, waarmee nog steeds shows kunnen worden gegeven. Dit soort vermaak kende men vroeger ook op Nederlandse kermissen en festivals. Verder zijn de motorfietsen waarmee de Canadezen en Amerikanen Europa hebben bevrijd (de zogenaamde ‘Liberators’) opgenomen in de collectie. En ook het prototype Harley dat voor de oorlog in Afrika werd ontworpen, maar nooit in productie is genomen (omdat de Jeep op de markt kwam) staat in het museum.

En meer...
Racers waarmee Nederlanders grote overwinningen hebben behaald, motorfietsen uit de collectie van de verbannen Sjah van Perzië en modellen speciaal gericht op de Europese markt, ze zijn allemaal te vinden in het museum. Ook een golfkar en grasmaaier van Harley-Davidson, carrousel-uitvoeringen van motorfietsen en vele andere items omtrent het thema, zoals jukeboxen en kleding, ontbreken niet.

Google Maps

Adres

American Motorcycle Museum
Zwolsestraat 63
8101 AB Raalte

Uitjes in de buurt

Reviews van American Motorcycle Museum Holland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.