4Arts Expo 2023

Weesp
Datum: 08-04-2023 t/m 10-04-2023

4Arts 2023 - De jaarlijkse Paasexpositie in Synagoge Weesp

Met Pasen vindt voor de dertiende keer de jaarlijkse expositie van 4Arts plaats in de Synagoge in Weesp. Vier kunstenaars met elk een ander discipline vormen samen 4Arts 2023. Elk jaar verandert de samenstelling van de groep en dit jaar kunt u kennismaken met het werk van de vier kunstenaars Edith van Eijden-Calis (keramiek), Louis de Vries (objecten), Ingrid Visser (fotografie) en Simone Stawicki (schilderijen, gemengde technieken).

In 2008 startte keramiste Edith van Eijden-Calis met een Paas-expositie in de Synagoge van Weesp, dat nu een jaarlijks terugkerend evenement is. Ieder jaar trekt de expositie honderden bezoekers. Het succes van 4Arts heeft zich inmiddels uitgebreid naar andere delen van het land, maar Weesp blijft toch de huisbasis van 4Arts. Elk jaar benadert Edith kunstenaars van verschillende disciplines om samen 4Arts te vormen. En ook dit keer is het weer een originele gevarieerde expositie geworden.

Edith van Eijden-Calis maakt keramiek en is gespecialiseerd in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Al haar werken zijn unica.

Louis de Vries studeerde aan Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en hij maakt assemblages, wandobjecten en vrijstaande objecten, die hij construeert uit gevonden materiaal. Louis werkt intuïtief en weet dus van tevoren niet wat hij gaat maken. Vaak komen de ideeën voort uit zo'n gevonden vorm. Alledaagse voorwerpen krijgen een andere betekenis en worden deel van een nieuw geheel.

Ingrid Visser laat zich in haar fotografie inspireren door de natuur. Daarbij zoomt zij in op details die op het eerste oog niet opvallen. Transities in de natuur worden uitvergroot. Ingrid maakt dankbaar gebruik van digitale fotografie: “De bijna onbegrensde mogelijkheden ervaar ik als een enorme artistieke vrijheid. Hierdoor kan ik de transparantie en weerspiegeling van de natuur in mijn werk tot leven laten komen.” Ze maakt daarbij gebruik van aluminium-bibond of acrylglas op verschillende formaten, omdat deze materialen extra zeggingskracht geven.

Het werk van Simone Stawicki bestaat voornamelijk uit schilderijen van gemengde technieken. Zij combineert hier bij acrylverf, inkt en pastel. De verf is vaak opgebracht met een super soaker (groot waterpistool). Haar werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en het laten samensmelten van onderwerp en ruimte om de essentie van hetgeen zij wil zeggen te accentueren. De dingen die haar bezighouden zijn o.a. onrecht, liefde, de elementen en het licht. Het licht dat speelt met het landschap legt de ziel van het landschap bloot.

4Arts 2023 is weer een zeer bijzondere tentoonstelling door de verschillende kunstvormen en de kwaliteit van het werk. De moeite waard om tijdens het Paasweekend te bezoeken. De feestelijke officiële opening met muzikale omlijsting van Trio Gentle Rain is op zaterdag 8 april om 15.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de werken van 4Arts 2023 bekijken en de kunstenaars zelf spreken. Iedereen is welkom op deze opening.

Zie voor openingstijden en andere informatie de website.

Google Maps

Adres

4arts
Nieuwstraat 3
1381BB Weesp

Uitjes in de buurt

Reviews van 4Arts Expo 2023

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.