Westfries Museum

Hoorn
Westfries Museum
Nieuwstraat 23
1621EA Hoorn

Het Westfries Museum is tot medio 2025 gesloten vanwege een ingrijpende restauratie, verbouwing en vernieuwing. Vanaf medio 2023 zijn we te bezoeken op onze tijdelijke locatie: de Statenpoort in Hoorn. Volg ons op www.westfriesmuseum.nl en op Facebook en Instagram.

Online en in de stad blijven we echter het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Volg onze bouwkundige en archeologische vorderingen via de liveblog op onze site. Ontdek daar ook de online tentoonstellingen 'Slag op de Zuiderzee' en 'Pala'. Vanaf medio 2023 kun je ons bovendien bezoeken in onze tijdelijke museumlocatie Statenpoort: hét startpunt voor de ontdekking van de stad. Zie www.westfriesmuseum.nl. 

Sinds 1881 is het cultuurhistorische Westfries Museum gevestigd in het voormalige Statencollege: een Rijksmonument uit 1632 in het hart van de historische havenstad Hoorn. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de cultuurgeschiedenis van Hoorn en Westfriesland, met het accent op de meest enerverende periode uit die geschiedenis: de 17e eeuw. Net als in onze tijdelijke tentoonstellingen spiegelen we daarin graag het heden aan het verleden.

Vanaf 1 januari 2023 is het museum gesloten voor een grootscheepse renovatie, verduurzaming en vernieuwing van de monumentale panden. Vanaf medio 2025 is iedereen welkom in het vernieuwde museum, ook bezoekers die minder goed ter been zijn. Dan biedt een nieuwe kelderverdieping ruimte voor o.a. tijdelijke exposities, ontstaat een vrij toegankelijk horecagebied en kun je je laten inspireren door een nieuw museaal concept.

In het vernieuwde museum behouden we de monumentale kracht van het gebouw. Ook blijven we het verhaal vertellen van de cultuurgeschiedenis van Hoorn en Westfriesland, met het accent op de 17e eeuw. Maar dat verhaal vertellen we straks vanuit meer dan 20 verhalenkamers, ieder met een eigen thema en sfeer. En vanuit verschillende perspectieven. Zo sluiten we aan bij de vragen die de samenleving vandaag de dag aan het verleden stelt.

Bezoek de website >>

Westfries Museum - tijdelijk gesloten
Tijdelijke locatie:  de Statenpoort

    Reviews van Westfries Museum

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden