Oude Kerk Delft

Delft
Oude Kerk Delft
Heilige Geestkerkhof 25
2611 HP Delft

De Nederlandse zeehelden Piet Hein en Maerten Tromp hebben in de Oude Kerk hun laatste rustplaats gekregen, evenals de beroemde Delftse schilder Johannes Vermeer, de dichter/priester Stalpaert van der Wiele en de natuurwetenschapper Anthony van Leeuwenhoek.

Sinds 2007 ligt er een nieuwe, grotere grafsteen voor de Delftse schilder Johannes Vermeer in de Oude Kerk. Op de steen staat de Lucaspenning, het symbool van het St. Lucasgilde waar Vermeer lid van was. De grafsteen is gemaakt door schrift-beeldhouwer Marcel Rijp en ligt in de noorder zijbeuk.

Combi Ticket
De Oude Kerk is op zondag gesloten. Het is ook mogelijke de Oude Kerk te bezoeken in combinatie met andere toeristische attracties in Delft. Hiervoor zijn het Prinsenstad Combi Ticket en het Vermeer Combi Ticket.

Het Prinsenstad Combi Ticket toont u de band van Delft met het koningshuis en biedt u toegang tot museum het Prinsenhof, de Oude en Nieuwe Kerk en het Legermuseum en u ontvangt een kop koffie bij Kleyweg’s Stads Koffyhuis.

Het Vermeer Combi Ticket geeft u een beeld van het leven van schilder Johannes Vermeer. Het ticket biedt u toegang tot het Vermeer Centrum Delft, de Oude en Nieuwe Kerk en museum het Prinsenhof. Een kopje koffie met iets lekkers ontvangt u bij het Vermeer Centrum.

Beide tickets zijn het hele jaar geldig met uitzondering van de zon- en maandagen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze site.

Bezoek de website >>

Google Maps
De Oude Kerk
Glas in Lood

  Reviews van Oude Kerk Delft

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden