Openluchtmuseum

Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum
Commanderieplein 2
7631EA Ootmarsum

Het Openluchtmuseum is een populaire bezienswaardigheid. Dit uit achttien authentieke gebouwen bestaande museum, gelegen in een parkgebied, neemt je mee naar het Twente van vroeger.

In het poortgebouw op het Commanderieplein met de gezellige museumwinkel, vind je de entree. Het thema van het museum, “Het Land van Heeren en Boeren”, laat het onderscheid zien tussen het rijke leven van drie soorten Twentse Heeren – De Hofmeier, De Drost en De Commandeur en daarnaast het sobere leven van de boeren.

Hoe functioneerde een Twentse boerderij honderd jaar geleden ? Het leven op het platteland wordt uitgebreid in beeld gebracht, van de boerderij en werktuigen van de “Horigen” tot het interieur van de “Heeren”.

Naast de bezienswaardigheden worden er ook evenementen en activiteiten georganiseerd die het museum echt tot leven brengen! In het Drostenhuis in het centrum van Ootmarsum kun je ervaren hoe de hiervoor genoemde Drost van Twente in weelde leefde. Het gebouw is weer in de staat hersteld waarin het rond 1800 verkeerde.
Het huis kent fraaie stijlkamers, zoals een rode salon een haardkamer en een oker salon. De tuin is aangelegd in de Franse stijl.

Om te kunnen dwalen door het land van Heeren en Boeren krijgt ieder bezoeker een gratis audiotour mee (’n luusterkeske) waarmee op 30 plekken informatie wordt gegeven over wat je ziet en weten moet.

Bij Gasterij Oatmössche, gelegen naast de entree van het Openluchtmuseum Ootmarsum, kunt je genieten van een hapje en een drankje.

Bezoek de website >>

Google Maps
Openluchtmuseum Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum Geschiedenis
Audiotour Openluchtmuseum Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum Boerderij

  Reviews van Openluchtmuseum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden