muZIEum

Nijmegen
muZIEum
Ziekerstraat 6B
6511LH Nijmegen

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum waar je moet vertrouwen op je gehoor, reuk en tast. Hoe vind jij de weg als je niets ZIEt? 

Donkerbeleving “Op citytrip met…”
Ga in onze nieuwste binnenbeleving op reis naar Parijs. Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad. Je wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij blind de stad van de liefde ontdekt, vertelt de gids over zijn of haar leven zonder (goed) zicht. Wie neem jij mee op deze bijzondere citytrip? 

Donkerbeleving “Een dag uit het leven van…”
Het klinkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete outfit uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas pakken in de supermarkt of even snel de stad in voor een terrasje. Maar hoe is dat voor iemand die niet ziet? Stap in het pikkedonker, ontmoet je gids en ontdek het zelf in de donkerbeleving “Een dag uit het leven van …”. 

Expeditie ribbelroute – ZIE Nijmegen door een andere bril
De belevingen van het muZIEum spelen zich niet alleen binnen af. Stap in de schoenen van de slechtziende gidsen van het muZIEum tijdens Expeditie ribbelroute. Ervaar het historische stadscentrum vanuit de ogen van iemand die niet goed ziet met een speciale virtualrealitybril. Nergens anders in Nederland kun je op deze manier ervaren hoe het is om slechtziend te zijn! 

Je bezoek nog leuker maken?
Een bezoek aan het muZIEum bestaat altijd uit één van de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wil je jouw bezoek nog leuker maken? Lees hieronder hoe je dat kan doen:

 • Een chocoladeproeverij in het donker, vertrouw jij je smaakpapillen nog?
 • Een gezellig kinderfeestje dat niet snel vergeten wordt!
 • Onzichtbaar inzicht, een spannend avontuur dat je in teamverband samen met je vrienden, familie of collega’s aangaat. Welk team wint de eerste prijs?
 • Een hapje en drankje bestellen in onze horecahoek!

Niet alleen leuk, maar ook maatschappelijk
Wist je dat slechts 30% van de blinden en slechtzienden in Nederland een baan heeft? Het muZIEum en alle bezoekers dragen bij aan een hogere werkgelegenheid. Een bezoek aan muZIEum betekent een leuk uitje voor de één en een baan voor de ander.

Bezoek de website >>

Google Maps
Museum muZIEum
Bezoekers met blindenstokken
Bezoekers in museum
Kind bezig met proef
Museum uitje

  Reviews van muZIEum

  13 October 2014

  Een uitje dat ik nooit meer zal vergeten. Je verbeelding spreekt.

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt