Kasteel Heeswijk

Heeswijk Dinther
Kasteel 4
5473 ZH Heeswijk Dinther
Kasteel Heeswijk, een voormalige waterburcht, is een kasteel met torens, galerijen en een binnen-plaats, met gewelven en een wapenkamer, met een koetshuis, kasseien en een kasteeltuin. Alles omgeven door een brede slotgracht, temidden van weelderige landerijen en bossen. Bezoek het museum van het inmiddels prachtig gerestaureerde kasteel. De bosrijke omgeving van het kasteel nodigt uit tot het maken van al dan niet uitgezette wandel- en fietstochten. Bovendien liggen op steenworp afstand nog enkele opmerkelijke bezienswaardigheden.

Rondleiding door het kasteelmuseum
Maak kennis met de kleurrijke kasteelhistorie tijdens een van de rondleidingen. Onder leiding van enthousiaste en kundige gidsen maak je kennis met het bij vlagen bijzondere leven op een kasteel. De duur van een rondleiding bedraagt 60 tot 75 minuten.

De route
De route in het kasteelmuseum voert je onder andere door de rijke salon, de middeleeuwse ridderzaal, de exotische Chinese kamer en de bibliotheek van de baron. Maar ook de mysterieuze torenkamers van de jonkers en de Tinkamer worden aangedaan. Via duistere trappenhuizen en onverwachte wendingen schrijdt Kasteel Heeswijk.

Tip
Op elke 2e zondag in december, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag kun je deelnemen aan een zogenaamde routing. Bij een routing lopen de bezoekers op eigen gelegenheid door het kasteelmuseum. In de diverse vertrekken treffen zij gidsen aan die hen graag over de betreffende ruimte, de meubels en kunststukken en de wetenswaardigheden van het kasteel vertellen.

Bezoek de website >>

    Reviews van Kasteel Heeswijk

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.