Het Leids Wevershuis

Leiden
Museum Het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143
2312 TV Leiden

 

Elementen uit de 16e en 17e eeuw zijn bewaard gebleven. In het Wevershuis stap je binnen in de 19e eeuw. Je ervaart hoe wevers aan huis werkten, en hoe de "gewone burger" gedurende eeuwen leefde. In de gang is een wandschildering met de namen van wevers en bewoners die begint in 1561. Tijdens openingsuren wordt er bijna dagelijks op het antieke weefgetouw uit 1830 geweven. Ook zijn er 's zomers exposities, meestal textiel gerelateerd. De jaarlijkse winterlezingen gaan dieper in op de geschiedenis van Leiden, de bewoners, bouwkunde en textiel in het algemeen.

 

 

Winkel

 

 

In de winkel vind je een kleine wisselende collectie handgeweven producten, de stadswandelgids "Schering en Inslag", een brochure over het Wevershuis en een boek over Wevershuisjes.

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek de website >>

Museum Leiden
Wevershuis
Geweven producten
Museum Leiden
Museum

  Reviews van Het Leids Wevershuis

  18 February 2013

  Onverwacht juweeltje uit Leiden's grootse textiel verleden. Je stapt hier vier eeuwen terug in een weverij met gastvrije en deskundige weefsters die je van alles over hun vak en de geschiedenis van het huis en hun bewoners sinds 1560 vertellen. Ideaal voor een leerzaam en gratis (groeps)uitje.

  J. v
  J. v

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden