Landbouw Museum

Earnewâld
Fries Landbouw Museum
Koaidyk 8-B
9264 TP Earnewâld

Het Fries Landbouw Museum toont de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer tijdens verschillende perioden: De terpentijd, de middeleeuwen, de periode rondom 1870 en de perioden voor en na de tweede wereldoorlog.

Hoe hielden onze voorouders het hoofd (soms letterlijk) boven water, hoe gingen ze te werk, welke problemen kwamen ze tegen in hun strijd een bestaan op te bouwen en welke oplossingen kozen ze. Dat zijn de vragen die de basis vormen voor de inrichting van het museum.

Collectie
Het verhaal van de Friese boer door de eeuwen heen wordt getoond middels een waardevolle en uitgebreide collectie landbouwgereedschappen en voorwerpen die gebruikt werden bij de akkerbouw en de veeteelt. Ook zijn er voorwerpen te bezichtigen die gebruikt zijn bij de zuivelproductie op de boerderij. In het museum zijn tevens de collectie van Stichting ‘Us Mem’ over het Fries Rundvee Stamboek, delen uit de Nationale Zuivelcollectie en allerlei waardevolle pronk- en siervoorwerpen te zien. Verder heeft het museum een fraaie verzameling schilderijen en afbeeldingen.

Wisselexposities
Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks verschillende tijdelijke tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor de recente wisselexposities op onze website.

Meer dan een museum
Het museum deelt haar dak met het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen. Het gebouw is zowel over land als over water goed te bereiken en heeft een eigen kade. Na een bezoek aan het museum en het bezoekerscentrum kunt u in het restaurant De Buitenplaats of op het fraaie terras van De Buitenplaats genieten van een heerlijke kop koffie of een lekker diner. Daarnaast beschikt het complex over een ruime foyer, verschillende zalen en een prachtig theater. Het gebouw is dan ook een zeer geschikte en inspirerende plek voor bijvoorbeeld evenementen, congressen of een seminar.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.

Bezoek de website >>

Google Maps
Landbouw museum
Paarden in het museum
Gang van het museum
Sfeer in het museum
Oude wagen voor landbouw
Tentoonstelling museum landbouw

  Reviews van Landbouw Museum

  31 October 2012

  Het museum toont een mooi overzicht van de leefomstandigheden in de landbouw door de eeuwen heen. Alles is mooi in beeld gebracht. We wilden ook nog naar het bezoekerscentrum, maar daar hadden we geen tijd meer voor.

  Martin
  Martin

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden