Expo 70 jaar KinderTV

Hoorn
Museum van de 20e Eeuw
Krententuin 24
1621DG Hoorn
Datum: 31-12-2021

Niet eerder waren zo veel originele, en dus unieke, objecten uit de historie van 70 jaar kindertelevisie bijeengebracht. Uit alle decennia komen programma's aan bod, van Oebele tot Hamelen, van de Bereboot tot Kabouter Plop. Uiteraard zijn veel historische fragmenten en foto's te zien, maar ook originele rekwisieten, scripts en objecten. Het bolhoedje en brilletje van Tita Tovenaar, de kleding van Tika, de pruik, lange schoenen en kleding van Pipo. Maar ook de outfit van Kluk-Kluk, het verpleegsterskostuum van Zuster Klivia en zelfs de schrijfmachine van Annie MG Schmidt waarop de teksten van JaZusterNeeZuster zijn geschreven.

Het Museum van de 20e Eeuw is altijd al een feest der herkenning, maar met de huidige exposities helemaal. Behalve de KinderTV-expositie komt elders in de voormalige gevangenis ook de 50-jarige geschiedenis van Jan, Jans en de Kinderen aan bod. Directeur Hans Stuijfbergen verwacht dan ook veel aanloop. "We moesten de deuren vanwege Corona een half jaar gesloten houden, iets dat best wel impact had op onze organisatie, en daarom hopen we dat er veel bezoekers komen in de tweede helft van dit jaar. Wel moet men zich nog steeds eerst online aanmelden via onze website en hanteren we nog steeds een éénrichtingsverkeer. Maar een bezoek aan ons museum is helemaal veilig en verantwoord."

"Bij de samenstelling en inrichting van de nieuwe expositie "Kijkbuisvrienden, 70 jaar KinderTV" zijn we fantastisch geholpen door acteur Ydwer Bosma uit Purmerend. Hij heeft in talloze kinderfilms en -series gespeeld en is een groot fan en kenner van oude kinderprogramma's. Dankzij zijn connecties met acteurs en de televisiewereld hebben we echt veel originele items boven water weten te krijgen. Van de make-up-kist en indianenoutfit van Kluk-Kluk tot het robotje van Bassie en Adriaan. Van de poppen uit Paulus de Boskabouter tot de pyama van Meneer Kaktus, van de kleding van Saartje, Swiebertje en Malle Pietje tot zelfs de keuken uit die serie met originele rekwisieten en een studiocamera uit die jaren."

Bezoek de website >>

Google Maps
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw
Museum 20e Eeuw

  Reviews van Expo 70 jaar KinderTV

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt