Bakkerijmuseum "De Oude Bakkerij"

Medemblik
Bakkerijmuseum "De Oude Bakkerij"
Nieuwstraat 8
1671 BD Medemblik

Breng eens een bezoek aan Bakkerijmuseum “De oude bakkerij". Een bijzonder museum, waar de meeste bezoekers weg gaan met het idee om zeker nog een keertje langs te komen. Dat komt, doordat het museum een mooie collectie bakkerijgereedschappen combineert met gedegen vakkennis, demonstraties en speciale activiteiten voor jong en oud.

“De oude bakkerij”
Het museum toont op eigentijdse wijze de geschiedenis van het bakkersvak. In het museum is te zien welke hulpmiddelen, vormen en machines door de bakker gebruikt werden voor het maken van zijn lekkernijen.

Denk hierbij aan de welbekende speculaasplanken, marsepeinvormen en deegmachines. Maar wat dacht je van een ijsmachine uit de vijftiger jaren waar ’s zomers nog ouderwets lekker roomijs mee gemaakt wordt? Niet alleen deze machine wordt regelmatig gedemonstreerd; ook andere demonstraties houden een museumbezoek elke keer weer verrassend.

Chocoladetentoonstelling
De tentoonstelling “Chocolade – Van God en Slaaf tot Goddelijke verslaving” is helaas niet meer in zijn geheel te zien. Wel is er nu een vaste chocolade afdeling die de geschiedenis en de toepassing van chocolade laat zien.

De oorsprong van chocolade ligt in Latijns – Amerika, waar het als drank van de goden werd gezien. Tijdens de tentoonstelling wordt gedemonstreerd hoe chocolade wordt verwerkt tot bonbons, pastilles en figuren.

Bezoek de website >>

Oude bakkerij
Winkeltje van vroeger
Oude dame
Kind bij de bakkerij

  Reviews van Bakkerijmuseum "De Oude Bakkerij"

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden