Verfijn je zoekopdracht

Prinsessendag
Prinsessendag? Ja. Koningsdag was eerst Koninginnedag, maar tot 1900 ongeveer werd deze feestdag Prinsessendag genoemd. Het was de verjaardag van prinses Wilhelmina die gevierd werd. Het doel van deze nationale feestdag was om van de Limburger, de Fries, de katholiek en de protestant een volk te maken. Er is veel veranderd sinds die tijd, maar de feestdag bleef. En sommige tradities ook.

Vrijmarkt
De vrijmarkt is zo’n traditie die onlosmakelijk verbonden is met Koninginnedag of Koningsdag. Op deze dag mag iedereen, zonder vergunning, spulletjes, eten en drinken verkopen op de daarvoor bestemde plekken. Dat wakkert de ondernemersgeest van velen aan. Vrijmarkten zijn dus razend populair, ook onder de bezoekers.

Vrijwel elke stad en elk dorp organiseert een vrijmarkt met. Je vindt vrijmarkten in parken, op parkeerplaatsen en in winkelstraten. De bekendste en grootste vrijmarkten vind je in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Oranje boven
Het is eigenlijk een feestdag om de staatshoofd te eren. Daarom dragen we allemaal oranje die dag. Maar het is natuurlijk niet verplicht om aan de koning te denken. Dat hoeft ook niet, er is afleiding genoeg. Voor schoolkinderen worden de Koningsspelen georganiseerd en overal zijn oranjefeesten, zoals Kings Day in Amsterdam. Ook de nacht ervoor wordt er flink gefeest. Bijvoorbeeld bij Koningsnach in Den Haag of Nacht van Oranje in Rotterdam.

Alle oranje festiviteiten gaan gepaard met optredens, live muziek en DJ’s. De plaatselijke horeca pakt uit en maakt er een echte feestdag van en de leukste uitjes voor Koningsdag hebben wij verzameld op Dagtrip Doen!

Totaal 2942 uitjes gevonden
Zaltbommel
Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar nieuwe show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat.
Roosendaal
Wellness Roosendaal is een sauna- en beautyresort gelegen op Recreatiepark de Stok in Roosendaal. Ontspan in één van de sauna's of laat je lekker verwennen met een beauty arrrangement. Na een bezoek aan Wellness Roosendaal ga je weer als herboren naar huis.
Van 10-06-2018 tot 03-09-2018
MCN Capoeirashow
Rosmalen
Capoeirashow MCN bestaat uit 12 tot 14 aantal personen en treedt op met een show van Capoeira, Maculele en Samba. De Capoeiristas hebben de afgelopen jaren op uitnodiging optredens verzorgd in Nederland, België en Frankrijk. Is deze show iets voor jou evenement? Bekijk dan onze agenda en onze show.
Beekbergen
Door een prachtig landschap met afwisselend water, bos en vergezichten voert een fietsroute je naar verrassende erven. Op deze erven haal je de lekkerste streekproducten op, zoals honing van de imker, biologisch vlees en verse seizoensgroenten. Je bepaalt je eigen tempo.
Riethoven
Op Struisvogelboerderij Heierhof in Riethoven kom je alles te weten over dit merkwaardige en aardige dier. Ontdek het verhaal achter de struisvogel in een sfeervolle potstal en kom alles te weten over struisvogel producten, zoals vlees, eieren, veren, cosmetica en leer.
Den Haag
Wat betekent het om te moeten (over)leven in een gebied waar oorlog heerst of waar een (natuur)ramp heeft plaatsgevonden? Verstoten van huis en haard, vaak op de vlucht en aangewezen op noodhulp. In het nieuwe Humanity House horen, zien en beleven bezoekers de persoonlijke verhalen achter rampen en conflicten. Met een "experience" die indruk maakt en met een gevarieerd programma van exposities, lezingen, films en educatieve activiteiten.
Dokkum
Het waddengebied vormt het domein van de Fryske Waedrinners, een club van wadgidsen met een rijke historie. Zij nemen je mee op een uitdagende tocht naar echte oergebieden zoals Ameland en de Engelsmanplaat.
Kaatsheuvel
Zowel jong als oud beleeft in de Efteling de mooiste avonturen. Wandel door het Sprookjesbos waar een oude boom de mooiste verhalen vertelt. Zweef met z'n allen door een bijzonder woud vol trollen en elfjes. Of vaar over de woeste zee waar ook de "Vliegende Hollander" rondvaart.
Castricum
In Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland.
Ouddorp
Bij zorgboerderij de Mekkerstee loop je lekker rond tussen de geiten en de andere dieren. Geniet tussendoor van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. Bekijk hoe dit allemaal op de Mèkkerstee wordt gemaakt en beleef zo de charme van het boerenleven.