We sluiten de linies

Nederland
Waterlinie

Nederland

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies. Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet. Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld. 8D podcast Geheim Water.

In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld. Tijdens We Sluiten de Linies ben je van harte welkom op Fort Asperen. Laat je onderdompelen in het verhaal van de waterlinies en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies. verhalen en uitleg.

Tijdens We Sluiten de Linies op Fort Asperen kun je op diverse manieren kennismaken met het geheim van het water in de Hollandse Waterlinies. Ga mee met de vrijwilligers van het fort voor een rondleiding, bekijk een film over de Hollandse Waterlinies of wandel langs de verlichte Lingesluizen. Luister bij de Noordsluis naar het verhaal van de verhalenverteller of naar de uitleg van een expert van Waterschap Rivierenland. Ook bij de Waaiersluis geeft een expert van het waterschap je meer informatie.

Bezoek de website >>

  Reviews van We sluiten de linies

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden