Grebbelinie

Renswoude

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg start het verhaal van één van de oudste waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Het bezoek aan de interactieve expositie kan worden gecombineerd met een kijkje in de museumwinkel of mooie wandeling van ruim 2 km over het aarden Fort aan de Buursteeg, een Rijksmonument. Diverse bunkers, kazematten en loopgraafreconstructies liggen langs de paden en via een fiets/wandeltunneltje kunnen beide zijden van het fort worden bezocht. Op een aantal plaatsen zijn houten soldaten te zien, die cruciale momenten verbeelden waarop de Grebbelinie werd ingericht ter verdediging. Met het verzamelen en tentoonstellen wil het bezoekerscentrum de herinnering aan de geschiedenis levend houden en recht doen aan de duizenden militairen die in 1940 dienden om ons land te verdedigen.

Leuk voor kinderen

Voor kinderen is er een leuk en actief soldatenpad (4 t/m 8 jaar) en een speurtocht (9 t/m 12 jaar) Ook kunnen er op afspraak rondleidingen worden aangevraagd die worden begeleid door een deskundige gids.

Restaurant Grebbelounge

Het bezoek kan worden afgewisseld of afgesloten bij Restaurant Grebbelounge, met een prachtig terras waar genoten kan worden van koffie, lunchen, loungen en dineren. Openingstijden. winter: november t/m februari. Maandag gesloten. Dinsdag t/m zondag: 12.30 - 16.00 uur

Google Maps

Adres

Grebbelinie bezoekerscentrum
Buursteeg 2
3927EJ Renswoude

Uitjes in de buurt

Reviews van Grebbelinie

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.