Loevestein ontdekken

Poederoijen
Datum: 15-04-2023 t/m 16-04-2023

Een dagje Loevestein is een groots avontuur voor jong en oud. Begin de dag met wat lekkers in de Taveerne, om vervolgens de vesting en het slot te verkennen. Met twee vaste en twee tijdelijke tentoonstellingen is er genoeg te beleven.

Slot Loevestein is meer dan een middeleeuws kasteel. Het was dé staatsgevangenis van Nederland. En het is ook een vesting in de Hollandse Waterlinie. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende-eeuws soldatendorp. Met je persoonlijke sleutel activeer je verhalen van vroegere bewoners en kun je van alles beleven.

Geen statisch ingerichte kamers, maar lekker zelfstandig de vesting en het slot verkennen. En daarna leren musketschieten of spelen op het klimparcours. Loevestein ligt in de uiterwaarden van de Maas en de Waal. In dit prachtige Munnikenland is een grote diversiteit aan (water)planten en dieren ontstaan. Er zijn grote grazers uitgezet, zoals kuddes Konikpaarden en de unieke rundersoort Rode Geus. Wandelen, fietsen of varen, je kunt op verschillende manieren genieten van de omgeving.

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis. Kinderen 4 t/m 12 jaar € 11,00. Volwassenen vanaf 13 jaar € 15,50. Adres.

Google Maps

Adres

Waterlinie
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Uitjes in de buurt

Reviews van Loevestein ontdekken

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.