Utrechtse heuvelrug

Doorn

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Pracht en praal in glooiende en bosrijke Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een klasse apart. Als een parelsnoer liggen landgoederen langs wandelpaden, provinciale wegen en lommerrijke lanen.

Ze verraden de pracht en praal van deftige families van weleer te midden van hooggelegen bos en laaggelegen uiterwaarden. Unieke natuur en cultureel erfgoed dicht bij de stad.

'De stilte der natuur heeft veel geluiden', luidt de tekst van dichteres Henriëtte Roland Holst op een bankje dat uitziet op de hei op de Utrechtse Heuvelrug.

Het is de stilste plek van Nederland. De rustminnende mens kan genieten van een wandeling, fiets- of ruitertocht door het bos. En als je goed oplet, kun je op deze hoge zandrug een ree, hert of konijn tegenkomen.

Het gebied strekt zich uit van het Gooimeer bij Huizen tot aan het rivierdal aan de Nederrijn bij Rhenen. Dat uitersten als laaggelegen uiterwaarden en hooggelegen bossen naast elkaar liggen, is uniek in Nederland. In de glooiing tref je ook uitgestrekte heidevelden en stuifzandvlaktes aan.

Voor stedelingen die dicht bij huis van natuur of cultuurerfgoed willen genieten is het ideaal. Voor hen mag de glorie van tientallen landgoederen en buitenplaatsen niet ontbreken. Nog altijd is 6.000 hectare grond van het Nationaal Park in particuliere handen.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Leersumsestraatweg 11-A
3941ML Doorn

Uitjes in de buurt

Reviews van Utrechtse heuvelrug

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.