Park Oosterschelde

Vrouwenpolder

Nationaal Park Oosterschelde

Kijk daar, een bruinvis!

Groot en nat. Dat is Nationaal Park Oosterschelde. Dankzij het getij verandert het landschap elke keer. Bij laagtij zie je de platen en slikken, bij hoogtij laten wind en water een mooi schouwspel zien. Eenmaal achter de dijk herinneren karrevelden, inlagen en kreekgebieden je aan het leven van de Zeeuwen met de zee.

Eigenlijk zou iedereen een keer een kijkje moeten nemen in dit nationale park. 95 procent van het park bestaat uit water en dankzij de Oosterscheldekering heeft de Oosterschelde nog altijd een open verbinding met zee. Dat maakt het zo boeiend: De Oosterschelde is het resultaat van de eeuwenoude strijd tussen mens en zee.

Door de open verbinding met zee leven de planten en dieren met eb en vloed. Je hoeft dan ook niet raar op te kijken als je een zeehond of bruinvis ziet zwemmen. De grootste kans om er een te zien is bij het havenhoofd van Zierikzee. Andere bruinvis-hotspots zijn bij de haven van Burghsluis, de Plompe Toren, voor de kust van Wemeldinge en bij de haven van Kats.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1 1
4354RA Vrouwenpolder

Uitjes in de buurt

Reviews van Park Oosterschelde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.