Park Lauwersmeer

Lauwersoog

Nationaal Park Lauwersmeer
Vogelparadijs op vroegere zeebodem

Geluksvogels zijn het. De watersporters, vogelaars, wandelaars, fietsers en zwemmers in Groningen en Friesland. Gezegend zijn ze met zo'n mooi park. Tussen de twee Noordelijke provincies komen natuur en recreatie samen bij het Lauwersmeer. Op en top genieten dus.

Ooit wel eens gehoord van Jaap Deensgat, Roodkeelplasje en Ezumakeeg? De meeste mensen niet, tenzij je een verwoed vogelaar bent. Deze vogelkijkplekken in Nationaal Park Lauwersmeer staan garant voor het spotten van bijzondere vogelsoorten. Het park is een van de beste hotpots voor vogelaars in Noordwest-Europa.

Het vogelparadijs ontstond op de vroegere zeebodem van de Lauwerszee waar ooit zout en zoet water samenkwamen. Na het bouwen van een dam, uit vrees voor overstromingen, brak een tijdperk voor nieuw landschap aan. Een gebied waar vooral vogels rust en ruimte vinden, maar waar ook – en dat kan samengaan - watersporters aan hun trekken komen. 2000 hectare van het park bestaat namelijk uit water. De oude slenken, uit de tijd van voor de afsluiting van de Lauwerszee, geven bootjes beschutting bij harde wind. Het open water kan verraderlijker zijn. Als varen te avontuurlijk is, kun je ook prachtig wandelen langs wuivende rietvelden, orchideeënvelden en jonge bossen.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
De Rug 1
9976VT Lauwersoog

Uitjes in de buurt

Reviews van Park Lauwersmeer

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.