Nationaal Park

Sint Jansklooster

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Rust en ruimte in grootste laagveenmoeras van Europa.

Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Europa is een oase van ruimte en rust voor mens, plant en heel veel bedreigde diersoorten zoals de Grote Vuurvlinder. In De Weerribben en De Wieden kun je genieten van een kanotocht tussen de rietkragen en de bloemrijke hooilanden en kun je je laten betoveren door het geheimzinnige moerasbos.

Het Nationaal Park De Weerribben-Wieden laat prachtig zien hoe open water langzaam in land kan veranderen. Bijzonder in dit zogenoemde verlandingsproces is het ontstaan van trilveen, een zompige massa dat nét beloopbaar is of als je pech hebt... nét niet.

Naarmate het veen dikker en droger wordt, verandert het in moerasbos. Van die verlanding zijn veel unieke planten en dieren afhankelijk. Dankzij mensenhanden is het gebied zoals het is. Zou de mens niets doen, dan groeien trekgaten dicht. Om de diversiteit van flora en fauna te behouden, moet het park zowel land als water blijven.

Vanaf het water is de belevenis van rietlanden en hooivelden compleet. Je hoeft nauwelijks moeite te doen om bijzondere vlinders, libellen of moerasvogels te zien. Alleen de oplettende bezoeker treft de otter, het symbool van De Weeribben-Wieden. Dat hij precies hier leeft, zegt alles over de goede waterkwaliteit.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Beulakerpad 1
8326AH Sint Jansklooster

Uitjes in de buurt

Reviews van Nationaal Park

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.