Duinen van Texel

De Koog

Nationaal Park Duinen van Texel

Thuisbasis van lepelaarskolonie en vogelspotters

Texel is zonder twijfel het bekendste Waddeneiland van Nederland. Mateloos geliefd onder zo’n vijf miljoen vakantiegangers per jaar. Onder hen ongetwijfeld veel vogelaars die zich vergapen aan de 300 trekvogels die jaarlijks op het eiland neerstrijken en de 80 soorten vogels die het eiland als broedplaats verkiezen. En dat doen ze vanwege de rust.

Bèèèh! Schapen zijn dan wel het symbool van het grootste Waddeneiland van Nederland, maar dat had net zo goed de lepelaar kunnen zijn. Het eiland is de thuisbasis van de grootste lepelaarskolonie van ons land. Deze reigerachtige vogel met zijn lepelvormige snavel trekt elk jaar weer enthousiaste vogelaars naar Texel. Beginners en kenners gaan met verrekijker en telescopen op pad om op de vogelkijkpunten de honderden vogelsoorten te spotten. Een meeuw op zijn nest, een lepelaar in een rietkraag, een jagende kiekendief...

Ook de wandelaar, fietser, ruiter en mountainbiker komt aan zijn trekken in het park aan het westelijk deel van Texel, van de zuidpunt bij De Hors tot de noordpunt bij de vuurtoren. Het landschap wisselt natte duinvalleien af met droge duinen en laat bossen, heidevelden en unieke kwelders bij de zoute Sluftervallei zien.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog

Uitjes in de buurt

Reviews van Duinen van Texel

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.