De Zoom - Kalmthoutse Heide Grenspark

Ossendrecht

Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide

Vennen, bos en duinen op de grens met onze zuiderburen

Heide, bossen, vennen en duinen. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen komen genieten van dit prachtige stuk natuurpark op de grens van Nederland en België. Sterker nog, die grens loopt dwars door het gebied. Vandaar ook dat we het geen Nationaal park maar Grenspark noemen.

De Zoom-Kalmthoutse Heide is niet altijd een park geweest. Langs weerszijden van de grens lagen natuurreservaten, kleinschalige landbouwgebieden, bossen van verschillende overheden, grote particuliere domeinen en versnipperde kleine boseigendommen. Pas in 2001 werd dit alles omgetoverd tot een grenspark dat veel variëteit te bieden heeft.

Wandel langs de vennen met sprookjesachtige namen als Biezenkuilen, Drielingvennen en Stappersven of struin door duinmassieven als Hazenduinen, Kriekelareduinen, Kambuusduinen en Wilgenduinen. Zoek je meer beschutting, trek dan naar de uitgestrekte bossen met mooie oude beukenlanen zoals in het parkbos Ravenhof-Moretusbos. Snak je naar typisch Hollands uitzicht, het park kent ook weilanden en polders. Amai!

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199
4641RM Ossendrecht

Uitjes in de buurt

Reviews van De Zoom - Kalmthoutse Heide Grenspark

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.