De Sallandse Heuvelrug

Nijverdal

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Komt dat zien: het korhoen!

Tussen Hellendoorn en Holten ligt Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het park vormt een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Deze 150.000 jaar oude stuwwal biedt prachtige flora, fauna en vergezichten. De bekendste topper is de Holterberg. Bolderende kornhoenderen, grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen bepalen hier het gezichtsveld.

Korhoen
Het is een van de weinige plekken in Nederland waar het korhoen in het wild voorkomt. De zwarte haan met rode kuif en witte staartveren voelt zich thuis in dit kleurrijke heidelandschap. En hij kan trouwens verrassend goed vliegen!

Het is nauwelijks voor te stellen maar begin twintigste eeuw leefden duizenden korhoenders in Nederland op kleine akkers en heidevelden. Rond 1975 waren dat er nog vele honderden. Nu zien we in heel Zuidwest-Europa de korhoenderstand steeds verder achteruitgaan. De soort staat als ernstig bedreigd op de Nederlandse rode lijst.

In Nederland komt het wilde korhoen alleen nog maar voor op De Sallandse Heuvelrug. Dus wil je er een zien, dan moet je naar dit park afreizen. De vogels zijn het hele jaar aanwezig en leven graag in vochtige hoogvenen en heidevelden.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal

Uitjes in de buurt

Reviews van De Sallandse Heuvelrug

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.