De Maasduinen

Well

Nationaal Park De Maasduinen

Zandduinen, heide en bos langs de Maas

Wandelen in de duinen lijkt wat onwaarschijnlijk in Limburg, maar het kan echt. In Nationaal Park De Maasduinen kun je net zo goed struinen als langs de Nederlandse kust. Alleen het geruis van de zee ontbreekt, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de schoonheid van het gebied.

Voor de langste rivierduingordel van Nederland moet je in het noorden van Limburg zijn. De provincie telt drie Nationale Parken, waarvan dit langgerekte park op een hoge zandrug er een is. De geul tussen de Maas en de Duitse grens is ontstaan door eeuwenlang samenspel tussen water, wind en mens. Door uitschuringen gaf het water van de rivier het landschap vorm en de wind zorgde ervoor dat het zand tot duinen werden omgetoverd. De Maasduinen dankt zijn naam dan ook aan de rivierduinen.

Wil je die duinervaring in Limburg ervaren, ga dan naar Landgoed de Hamert, het bekendste deel van het park. Er zijn de mooiste vennen te zien. Trouwens zijn het Nederlandse landgeiten die nu worden ingezet voor begrazing. Je kunt ze zien in het Bergerbos.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Bosserheide 3-E
5855EA Well

Uitjes in de buurt

Reviews van De Maasduinen

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.