De drentsche Aa

Tynaarlo

Nationaal Park Drentsche Aa

Best bewaarde esdorpenlandschap van West- Europa.

De Drentsche Aa is niet alleen naamgever van het Nationaal Park én Landschap, het is de naam van de beek die dit prachtige landschap vormde. Waar dikwijls beken tot keurige rechte afwateringskanaaltjes werden gemaakt, mocht de Drentsche Aa haar gang gaan. Hierdoor is het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa ontstaan.

Voor hunebedden en grafheuvels moet je in Drenthe zijn. Het gebied tussen Anloo en Schipborg is een archeologisch rijksmonument. Logisch want de oudste hunebedden en grafheuvels zijn maar liefst 13.000 jaar oud. Sporen van nederzettingen en akkers zijn vandaag de dag nog zichtbaar. Waan je even in de middeleeuwen en geniet van het ongeschonden cultuurlandschap waar de Drentsche Aa het landschap creëerde.

Het oude, typisch Drentse esdorpenlandschap is goed bewaard gebleven. Je ziet Saksische boerderijen rond de brink, akkers op de bolle essen, hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal. Dit best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa is pas sinds december 2002 een van Nederlands twintig Nationale Parken en sinds 2007 ook gekroond tot een van de twintig Nationale Landschappen van ons land. In alle eeuwen is dit landschap een oer-Hollands schilderij gebleven.

Google Maps

Adres

Nationaal Park
Zuidlaarderweg 37
9482TV Tynaarlo

Uitjes in de buurt

Reviews van De drentsche Aa

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.