5 Leuke musea in het zuiden van Nederland

De zomer is inmiddels afgelopen en het begint al steeds kouder te worden in Nederland. Het weer slaat langzaam maar zeker steeds meer om dus. Uitjes in de buitenlucht zijn dan ook niet echt een goed idee op het moment, het is juist veel beter om binnen te zijn. Natuurlijk is dit vanwege het coronavirus niet altijd mogelijk, maar je kunt nog wel naar musea gaan met de huidige maatregelen. Woon je in het zuiden van Nederland? Dan moeten de vijf onderstaande musea zeker op je lijstje staan! 

5 Leuke musea in het zuiden van Nederland

Top 5 musea in het zuiden

 

Cube Design Museum

In Kerkrade vind je het Cube Design Museum, wat uiteraard volledig draait om design. In het verleden had het bijvoorbeeld een tentoonstelling over 3D printen Eindhoven. Helaas is dit inmiddels afgelopen, maar gelukkig is er nog veel ander moois te zien in het museum. Zo kun je naar een doorlopende tentoonstelling genaamd Wat is Design? kijken. Interessant, mooi en creatief!

Nationaal Monument Kamp Vught

Naast een herdenkingsplaats vind je bij het Nationaal Monument Kamp Vught ook een museum. Het ligt in Vught, een plaats in Noord-Brabant. Dit museum gaat over het concentratiekamp Kamp Vught, wat door de Duitse bezetters in de Tweede Wereldoorlog gebouwd is. Al in 1990 werd de herinneringsplaats gestart, ruim 10 jaar later kwam het museum erbij. 

DAF Museum

In het Eindhovense stadsdeel Tongelre staat het DAF Museum. Dit richt zich op de historie van Van Doorne’s Automobiel Fabriek, oftewel DAF. In het museum vind je uiteraard veel voertuigen van het merk, zelfs prototypes zijn tentoongesteld. Voor fans van DAF is het dan ook een must om het DAF Museum bezocht te hebben. Met 3D printen Amsterdam kun je zelfs zo’n auto maken.

Bizarium

In 2016 ging Bizarium open, binnen een korte tijd is het uitgegroeid tot een populair museum. Het zit in een historisch gebouw in Sluis in de provincie Zeeland en heeft een collectie dat bestaat uit vreemde uitvindingen die nooit succesvol zijn geworden. De meeste objecten zijn gemaakt met behulp van tekeningen en patenten, al zijn er ook een paar originele items. 

Bonnefantenmuseum

Een liefhebber van beeldende kunst moet het Bonnefantenmuseum in Maastricht eens bezocht hebben, wat overigens een provinciaal museum is. Het is met name populair vanwege de collecties hedendaagse kunst, middeleeuwse beeldhouwkunst en Zuid-Nederlandse schilderkunst. In principe heeft het museum in de mooie hoofdstad van Limburg dus voor elke bezoeker wel wat wils.

 

Top 5 musea in het zuiden