DAF Museum

Eindhoven
Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven
U zult verbaasd staan wat het museum allemaal te bieden heeft. Meer dan 60 personenwagens geven een beeld van de auto's die DAF in het verleden bouwde en die in binnen- en buitenland grote faam verworven. Naast een tiental aanhangwagens, beschikt het museum over meer dan 50 vrachtwagens waaronder ook speciale voertuigen zoals de Dakar trucks van rallyrijder Jan de Rooy. Verder staan er twee bussen waaronder de bus waarvan het Koninklijk Huis zich bediende bij speciale gelegenheden.

Ontwikkeling
Het geheel geeft een beeld hoe het transport op de weg zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. DAF bouwde en bouwt ook zijn eigen motoren, een dertigtal motoren geven de ontwikkeling in motorentechnologie weer.

Herkomst van DAF
In de voormalige ijsfabriek / bierbrouwerij liggen de wortels van het bedrijf DAF. Zo is er de originele constructiewerkplaats waar meneer Hub van Doorne gestart is. Ook zijn kantoor is in authentieke staat in het museum te bezichtigen.

Gescheidenis
In de historiezaal wordt de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn weergegeven. Een verrassende ervaring met veel aandacht voor de verschillende decennia waarin DAF zijn producten ontwikkelde.

Speurtocht voor kinderen
Terwijl de volwassenen rondkijken, kunnen de kinderen een speurtocht door het museum maken. In ruim een uur komen zij dan op alle plaatsen van het museum en krijgen zo door een aantal vragen te beantwoorden een goed beeld van wat het museum te bieden heeft. Ook kunnen ze kennis maken met verschillende verkeerssituaties in de speciaal ontworpen Veilig Verkeerszone.

Techniek
Op vele plaatsen in het DAF museum waant men zich in het midden van de vorige eeuw toen er nog voertuigen werden gefabriceerd zonder allerlei moderne snufjes. Men snuift de romantiek van de tijd zonder elektronica. De ontwikkeling in techniek wordt op praktische wijze uitgelegd, de uitvindingen van meneer Hub komen daarbij uitgebreid aan de orde. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de sociale aspecten die zo typerend waren voor het bedrijf DAF.

Daffetaria
Als u genoeg gezien heeft of u wilt even zitten dan kunt u in het Daffetaria terecht voor een versnapering en een kopje koffie of een glaasje.

Bezoek de website >>
Google Maps
DAF museum
Oude werkplaats
Musea en galeries
Auto's
Museumstuk
Vrachtwagen tentoongesteld

  Reviews van DAF Museum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden