4 Redenen om juist in de herfst je fiets te pakken

Het is herfst, het waait harder en het wordt kouder. Ook heb je te maken met meer regen in dit seizoen. Toch is het buiten prachtig met al die mooie herfstkleuren. Laat je niet weerhouden door het weer. Ga op pad met je ted baker tas of trek er op uit met je fiets. 

1. De natuur
De allerbeste reden om naar buiten te gaan met je fiets is de geweldige natuur in de herfst. De heide staat volop in bloei, de bossen zien er fantastisch uit, je ziet prachtige paddenstoelen, het mos glinstert, de vogels fluiten en wanneer het herfstzonnetje zich laat zien is het helemaal een plaatje. Wat dat laatste betreft is het verstandig om van te voren het weer te checken. De hele tijd door de regen fietsen is niet zo fijn. Er zijn speciale fiets-weerberichten op internet te vinden. 

2. Positief voor je gezondheid
Dat fietsen gezond is wist je misschien al, maar in de herfst is fietsen nog gezonder. Dat komt omdat er meer wind staat en hierdoor span je jezelf meer in. Dat is beter voor je conditie. Zorg voor warme kleding, want het is niet handig om onderweg kramp te krijgen. Koop een goed jack die gemakkelijk ergens in past, bijvoorbeeld in een schoudertas.

3. Het is een stuk rustiger
Omdat het weer minder mooi is dan in de zomer is het rustiger op de fietspaden. Sommige mensen gaan nu liever winkelen. Maar in plaats van met tassen sjouwen is het in de herfst net zo lekker om te fietsen. Dat mensen liever iets anders gaan doen betekent voor jou meer ruimte! Dat is fijn, want hierdoor wordt je fietstochtje nog relaxter. Met name als je je een tijdstip door de week uitzoekt in plaats van in het weekend. 

4. Mooie fietsroutes 
Er zijn op internet talloze fietsroutes te vinden. Zoek online op ‘fietsen herfst’ en zoek er eentje uit. Het is leuk om eens in een andere omgeving te fietsen. Wie weet wordt de route nog interessanter door langs bezienswaardigheden te fietsen die je graag eens wilt zien.