Herfst Uitjes

De leukste herfst uitjes!
Ben je op zoek naar inspiratie voor activiteiten om te doen deze herfst? In dit koelere seizoen is er veel te doen zowel binnen als buiten. Zo is een dagje weg naar het zwembad nooit verkeerd of gezellig naar de bioscoop met de hele familie wanneer het weer eens keihard regent in ons kikkerlandje. Of ga je toch liever wandelen? Er zijn genoeg leuke herfstactiviteiten te beleven in Nederland.

Herfst Uitjes

Herfstactiviteiten

Het weer is natuurlijk nooit goed te voorspellen tijdens onze herfstmaanden. Is het weer wat minder deze herfst? Niet getreurd! Er is genoeg binnen te doen met het koele en regenachtige weer. Een heerlijk dagje naar de sauna met vriendinnen en dit afsluiten met een lekkere rode wijn, dat is pas optimaal genieten in het najaar. Doe mee aan een leuke workshop, want wat hebben we er veel! Ooit gedacht aan een kookworkshop waarin je verschillende herfstrecepten leert met pompoenen en andere herfst ingrediënten.

Wat ook nog kan is een dagje weg naar een zwembad met de kinderen. Nog beter, een subtropisch zwembad! Neem bijvoorbeeld de Aqua Mundo Zwembaden van Center Parcs waar je met het hele gezin de hele dag lekker kunt vertoeven.

Dagje weg tijdens de herfst

Nederland is het mooiste wanneer het herfstseizoen begint. Het wordt eerder donker, de dagen worden korter en de natuur veranderd in prachtige herfstkleuren. Bomen en planten maken zich op voor de winter en in het bos zijn veel zaden en vruchten te zien. Hét ideale seizoen om eens door ons prachtige Nederland te wandelen. Geniet van een wandeling op de Veluwe of scheur door het bos heen met de mountainbike. 

Er is genoeg te doen en te zien hier in Nederland! Neem een kijkje in de dierentuin of ga gezellig met de kinderen een dagje op pad. Ga samen op avontuur en zoek de dieren die een winterslaap houden zoals de eekhoorn, de egel en ook vleermuizen slapen de hele winter!  

Een ander leuk herfst uitje kan ook een herfst fotoshoot zijn. Hierbij ga je leuke foto’s maken tussen de gele, rode en oranje blaadjes en tussen verschillende paddenstoelen en schimmels. Maak mooie foto’s in het bos die je vervolgens kan gebruiken voor een mooie herfst collage!

Herfstvakantie

De herfstvakantie is het perfecte moment om eens heerlijk te genieten met de kinderen. Boek een weekje of weekendje vakantie in eigen land naar Preston Palace, Center Parcs, Landal GreenParks, Roompot of een gezellig camping en ontdek al het moois in Nederland. Maar wat dacht je van een gezellig dagje karten met de kids of samen lekker uiteten en de heerlijkste herfstgerechten proeven. Het kan allemaal!

Een dagje uit naar een pretpark is ook altijd leuk of dit nou de Efteling, Walibi Holland, Duinrell of Slagharen is, je wilt ze allemaal wel eens hebben bezocht! Gezellig met zijn allen in de verschillende attracties zoals de achtbaan of juist genieten van een herfstig uitzicht vanuit het reuzenrad. Samen op pad en samen genieten, daar draait het ten slotte om in de herfstvakantie.Of ga gezellig lasergamen met de kinderen, hun vriendjes en vriendinnetjes of je nichtjes en neefjes. Waarbij je samen met elkaar een potje gaat schieten. Ook dit kan zowel indoor als outdoor. Het is maar net hoe het herfstweer gezind is! Is het weer een regenachtige dag? Verzamel diverse herfst-items zoals kastanjes, bladeren en takken en knutsel erop los: kastanje-poppetjes, spinnen van kastanjes, herfstbladeren knutselen, herfst zonnevanger, dennenappel hangers en paddenstoel mannetjes! Je kan zo creatief zijn als je zelf wilt.

Stil blijven zitten deze herfstvakantie is dan ook geen optie. Dus pak je regenlaarzen, je niet al te warme jas en ga op pad!

Er is genoeg te doen om een dagje weg te gaan dit seizoen!