Vakantie in Griekenland. Welk eiland kies jij?

Ga je graag op vakantie naar een land dat qua temperaturen een stuk hoger zijn dan Nederland, waar je witte stranden hebt maar waarvoor je niet 10 uur in het vliegtuig hoeft te zitten? Dan is Griekenland echt wat voor jou! We gaan je wat meer vertellen over de vijf beste bezienswaardigheden in Griekenland.

Vakantie in Griekenland. Welk eiland kies jij?

Meer info over een reis naar Griekenland

Op ongeveer 3,5 uur vliegafstand vanaf Nederland vind je het veelzijdige land midden in de Middelandse Zee en bijna volledig omringd met water. Zo is er meer dan 15.000 kilometer aan strand te vinden op Griekenland, waardoor het erg geliefd is als strandvakantie. Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanaf onder andere Rotterdam Airport naar Corfu, Kos, Kreta, Rhodos en Zakyhnthos.

Wanneer je op reis gaat is de kans groot dat je ook kiest voor Rotterdam Airport parkeren en het is verstandig om dit vooraf te reserveren. Aangekomen op het eiland, of vaste land natuurljk, van bestemming kun je gaan genieten van je vakantie!

Meer info over een reis naar Griekenland

Middeleeuwse Rhodos-stad

Op het eiland Rhodos, dichtbij Turkije, vindt je in de hoofdstad een gedeelte dat uit de middeleeuwen stamt. Het is in 1988 zelfs door UNESCO uitgeroepen tot wereldmonument van cultuur erfenis.

Rhodos-stad zou al in de vijfde eeuw gesticht zijn door Christus, waarna het snel uitgroeide tot grote stad. Zelfs zo groot, dat Rhodos behoorde tot één van de grootste steden in Europa van die tijd. Hierdoor wilde veel overheersers het eiland bezitten. Dit zie je nog steeds terug in de gebouwen. Rondom de middeleeuwse binnenstad ligt nog steeds een bijna complete vestingsmuur met poorten. De stad telt elf toegangspoorten, waarbij Marine Gate gezien wordt als de mooiste.

Middeleeuwse Rhodos-stad

Scheepswrak Zakynthos

Weet je nog dat we het hadden over witte stranden? Die vind je onder andere op Zakynthos! Wellicht ken je deze al van foto’s maar op Navagio beach vindt je een enorm scheepswrak dat in het jaar 1982 ten onder ging. Het is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. Mede door het scheepswrak, maar ook zeker door het witte strand en het felle turqouise water, met op de achtergrond steile rotsen.

Je kunt er met de auto komen, maar ook met de boot. Dit laatste is zeker aan te raden, omdat je dan echt op het strand kunt komen en het schip in kunt lopen. Het strand is niet te voet bereikbaar, dus als je met de auto komt kun je het tafereel alleen van bovenaf bekijken.

Scheepswrak Zakynthos

Knossos op Kreta

Het zou de oudste Europese stad zijn welke al rond 7000 voor Christus bewoond was. Het gaat over Knossos op het eiland Kreta. Er werd rond 1900 v.C. een groot paleis gebouwd voor koning Minos.

Tegenwoordig kun je nog steeds de overblijfselen bekijken van de tweede versie van dit paleis. Deze was nog groter, nadat de eerste versie werd verwoest door een aardbeving. Het is enorm bijzonder om zo’n oud paleis nog te zien. Daarnaast vind je er ook overblijfselen van villa’s het theather en diverse kruiken en graven uit die tijd.

Knossos op Kreta

Werelderfgoed centrum van Corfu

Net als Rhodos, staat ook het centrum van Corfu op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze bestaat namelijk uit een mix van forten, musea, kerken en huizen. Er zijn tal van winkeltjes, markten, bars, restaurants en tavernes. In het centrum vind je een Venetiaans fort en oude stadsmuren waar je een wandeling op kunt maken. Een ander belangrijke bezienswaardigheid op dit eiland is het zomer paleis van Oostenrijkse keizerin Sissi, genaamd Achilleion.

Werelderfgoed centrum van Corfu

Fietseiland Kos

Net als Kreta heeft ook Kos een rijke historie, want er woonde in de prehistorie al mensen op dit eiland. Hippocrates, de grondlegger van de medische wetenschap, is hier geboren. Hou je wel van een avontuurlijke reis? Dan is het leuk om te weten is dat Kos echt een fietseiland is, vanwege de fietspaden.

Je kunt het eiland op de fiets ontdekken en ondertussen genieten van het uitzicht. Binnen de vestingmuren van het eiland vind je oude kerkjes en ruïnes van huizen uit de Venetiaanse tijd. Hier zochten de bewoners toen beschutting tegen aanvallen van piraten die het eiland over wilde nemen.

Fietseiland Kos