Avontuurlijk op reis

Jij bent niet zo van het plannen, maar je wilt wel graag een mooie reis maken. Het maakt je eigenlijk ook niet zo uit waar je naar toe gaat. Als het maar mooi is en er vriendelijke mensen zijn, is het voor jou al goed. Ook al ga je avontuurlijk op reis, dan is het toch goed om aan een aantal zaken te denken.

Avontuurlijk op reis

Wat neem je mee?

Als jij een avontuurlijke reis gaat maken, is de kans klein dat je in een huisje gaat zitten. Meestal valt de keuze op een camping of een hostel. Dit drukt de kosten aanzienlijk zodat je meer te besteden hebt voor de reis zelf. Want dat is voor jou het belangrijkste. Ga je bijvoorbeeld met een tentje op vakantie, zorg er dan wel voor dat je een goed luchtbed hebt. Een goede nachtrust is belangrijk, zeker als je veel op pad bent.

Als je op doorreis bent, is het niet handig om een hele hutkoffer mee te nemen. Zorg dus voor de essentiële kleding en verzorgingsitems en laat het daarbij. Neem een zakje wasmiddel mee zodat je kunt wassen en je schone kleding hebt.

Voor de veiligheid is het wel fijn dat je bereikbaar bent. Een powerbank is dan een goed idee. Je kunt je telefoon dan laden waar en wanneer je maar wilt en zo zit je niet ineens midden in een bos zonder telefonisch bereik.

Wat neem je mee?

Waar ga je naar toe?

Ook al ga je spontaan op reis en wil je niet alles van te voren gepland hebben, is het wel handig om een richting te hebben waar je heen wilt. In sommige landen moet je gevaccineerd worden en ook voor andere wetten en regels is het goed om te weten waar je ongeveer heen gaat. Zo kom je in ieder geval niet voor vervelende verrassingen te staan. Ook voor familieleden en vrienden die thuis blijven, is het toch fijn om te weten waar je ongeveer zit.

Waar ga je naar toe?

Wat doe je met eten?

Het is natuurlijk afhankelijk van je budget wat je precies doet met het eten. Je hoeft echt niet elke maaltijd van te voren uitgedacht te hebben, maar het is wel handig om te weten of je veel uit eten gaat of dat je van plan bent om zelf te koken. Zeker als je niet precies weet waar je heen gaat, is het misschien verstandig om voor de eerste dagen wat eten mee te nemen zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wat doe je met eten?

En daar ga je

Als je de hoognodige zaken hebt voorbereid, is het tijd om vooral te genieten van al het moois om je heen en terug te komen met prachtige verhalen.

En daar ga je