Unieke picknick plekken

Het zonnetje staat weer de deur dus dat betekent dat we eindelijk weer naar buiten kunnen. Helaas nog weinig activiteiten die wel kunnen, maar picknicken kan altijd! Een dagje weg hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt het tenslotte zo gek maken als je zelf wilt. In deze blog zijn de leukste en meest speciale picknicken plekken in Nederland toegelicht. Gooi je mand vol met lekkers, pak een kleed en ga er gezellig op uit!

Let’s picknick!

Bekende, maar prachtige plekken om te picknicken

1. Vondelpark, Amsterdam

In het welbekende Vondelpark in Amsterdam is altijd wel wat te beleven. Geniet van Kom je voor je rust, dan kan je deze plek beter overslaan. In het Vondelpark helaas niet meer gebarbecued worden, daarvoor kan je beter naar het Oosterpark gaan in Amsterdam.

2. Amsterdamse bos, Amstelveen

Als je op zoek bent naar een rustige omgeving dan is het Amsterdamse bos een geschikte locatie. Met meer dan 100 hectare aan natuur is er altijd wel een rustig plekje te vinden. Bovendien staat het bloesempark er rond eind maart/begin april volledig in bloei. Een prachtige plek om lekker te picknicken, maar houd wel rekening met de drukte hier.

3. Maximapark, Utrecht

Geniet in het Maximapark dat net zo groot is als de binnenstad van Utrecht. Dit park is een bijzondere ontmoetingsplek voor iedereen die graag sport, ontspant of geniet van lekker eten. Er is ontzettend veel plek in dit park, dus zoek een rustig plekje en geniet er lekker van!

4. Aan de grachten, overal in Nederland mogelijk

Lekker picknicken aan de grachten blijft geweldig. Lekker aan de waterkant zitten met je kleedje en picknick mand. Genieten van de voorbijkomende bootjes en waterfietsen. Zoek een rustig plekje uit als je komt voor je rust, anders zijn er genoeg plekken waar het overladen is van de mensen. Ook gezellig, maar niet als je komt voor je rust.

Meest bijzondere picknick spots

1. Plukbos, Kardinge in Groningen

In dit plukbos kan je heerlijk picknicken met de kinderen. Neem een mandje met eten en drinken mee en geniet in dit heerlijke park. Je kunt je bakjes fruit wel thuis laten, want wat is er nou beter dan vers geplukt fruit? Je hebt hier de keuze om zelf je fruit of noten te plukken. Net als een boeketje veldbloemen om na je dag picknicken mee naar huis te nemen.

2. Paleistuin in Den Haag

Wil jij een keer chic picknicken? Ga dan voord de paleistuin in Den Haag. Veel mensen weten het niet, maar het park dat verscholen ligt tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke stallen en het Koninklijk archief is open voor publiek. Geniet hier van de rust en het geweldige uitzicht. In het Hofkwartier kun je bij verschillende horecagelegenheden een gevulde picknick mand afhalen. Hoe makkelijk is dat?!

3. Brabantse Sahara, Drunen

Natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen worden ook wel de Brabantse Sahara genoemd: zand is hier genoeg te vinden. Je kunt hier fantastische wandelingen maken of ga erop uit op de fiets. Wil je lekker picknicken in deze prachtige omgeving? Ga dan aan de goede kant van de duin zitten (daar waar geen wind staat), in het zonnetje en het genieten kan beginnen!

4. Ouddorp, Zeeland

Dit strand behoort tot de mooiste stranden van Nederland. Ouddorp heeft een rustige en uitgestrekt karakter, wat door veel bezoekers wordt gewaardeerd. Een heerlijke plek om met je mand en picknick kleed naar toe te gaan. Zoek een rustig plekje aan de kust en geniet van de prachtige omgeving.

5. Op de grachten in Amsterdam

Huur een bootje en ga een varende picknick te gemoed. Zo zie je continu andere dingen om je heen. Geniet van je zelf meegenomen hapjes en drankjes. Vergeet je zonnebrand niet als het mooi weer is, want dan gaat het heel hard op het water!

6. Buitenplaats de Plantage, Vogelenzang

Geniet in deze tuin van een Ibiza gevoel picknick. Je stapt hier in een hangmatje aan de vijver. In een relaxt sfeertje geniet je hier van originele slow food gerechtjes van de kaart, maar het is ook mogelijk om een picknickmand met kleed te bestellen. Deze staat dan voor je klaar in het restaurant. Geniet van heerlijke lekkernijen in deze prachtige omgeving. Het strand is tenslotte dichtbij, dus begin de dag met een mooie strandwandeling.

Een leuke, volle picknickmand

Welke producten kunnen er nou echt niet ontbreken wanneer jij gaat picknicken? Voor wat inspiratie hieronder een lijstje:

 • Drinken zoals, wijn, bier, gin tonic
 • Alcohol vrij drinken, zoals water of een colaatje
 • Eten, zoals kaas, worst, fruit en zelf gemaakte wraps met zalm of kipfilet of een heerlijke verse salade
 • Neem een lekkere zak chips mee of ga voor borrelnootjes
 • Iets zoetigs, zoals mini muffins of een zak snoep
 • Spelletjes
 • BBQ en alle benodigdheden daarvoor

Vergeet niet om de avond ervoor je koelelementen in de vriezer te leggen. Met hoge tempraturen verwarmen het eten en drinken helaas heel erg snel. Dus ga voor een koelbox met koelelementen. Zo kun je langer genieten van gekoelde producten.

Een leuke, volle picknickmand

Checklist picknicken

Een kleine checklist zodat jij niks vergeet tijdens de picknick met je de kinderen of met je vriendinnen.

 • Zonnebrand
 • Zonnebril of hoedje
 • Mand vol eten en drinken
 • Wijnkoeler
 • Prikweg, voor insecten
 • Grote handdoek of kleed
 • Parasol
 • Speelgoed voor de kinderen
 • Spelletje
 • Een boek of een e-reader

Uit dit artikel kan je genoeg inspiratie halen voor een leuke picknick met jouw dierbaren. Dus laat jouw picknick maar beginnen! Ga er heerlijk op uit en geniet van de prachtige natuur van Nederland en hopelijk ook wat zonnestralen. Have fun!