De Loonse en Drunense Duinen

Oisterwijk
Nationaal Park
Van Tienhovenlaan 4
5062SK Oisterwijk

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Struinen door de Brabantse Sahara

De grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa liggen tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De Brabantse Sahara is een woest, stoer en droog gebied waar je je even in een andere wereld waant. Qua landschap en qua temperatuurverschillen. In de zomer kan het verschil tussen dag en nacht wel 40 graden zijn.

Vaak moet je netjes op de wandelpaden blijven en is het ten strengste verboden zelf een route uit te stippelen. In De Loonse en Drunense Duinen niet. Je mag (bijna) overal struinen op de enorme vlakte stuifzand. Op een hoge zandrug ligt nu een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. In de Brabantse Sahara waait het stuifzand vrij rond.

Kijk ook goed naar beneden, want misschien zie je wel de groene zandloopkever. Dit beestje is met zijn ca. 8,5 km/uur de snelste sprinter ter wereld! Relatief dan, namelijk 125 keer zijn eigen lichaamslengte per seconde. Ook het grootste roofdier van Nederland woont in dit park. De 100 dassen wonen in burchten met meerdere ingangen. Helaas zijn ze schuw, dus je zult ze niet gauw tegen het lijf lopen.

Bezoek de website >>

Google Maps
Wandelen

  Reviews van De Loonse en Drunense Duinen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden