Uitjes in Rotterdam

Vaak denken mensen eerst aan de Hoofdstad Amsterdam als ze een dagje uit gaan inplannen, maar vergeten hierbij dat Rotterdam de op een na grootste stad is in ons kleine landje. Er valt dus veel te beleven: Kunst, architectuur, winkeltjes, terrasjes aan het water en nog veel meer!

Wist je dat Rotterdam na de Tweede wereldoorlog werd gebombardeerd? Na deze donkere dagen begon Rotterdam aan de wederopbouw om de pracht van de stad te herstellen. Hierdoor heeft Rotterdam veel moderne en unieke architectuur. Er is veel meer te bewonderen in deze nieuwe hippe stad. Ontdek Street art, kunstgalerijen, musea, evenementen, activiteiten en de hotspots van de stad.

Lees snel verder voor de leukste uitjes!

 

Hoge Uitjes

Heb jij geen last van hoogtevrees en ben je een echte dare devil? Klim omhoog in de Euromast en ervaar het uitzicht over prachtig Rotterdam. Met deze uitjes ver boven de grond zal jij je geen moment vervelen.

Candlelight Diner

Laat je volledig in de watten leggen op 100 meter hoogte. Vanuit de Euromast is het uitzicht ongekend, met een prachtige skyline van Rotterdam. Het candlelight diner bestaat uit 5 gangen, met een bijpassende wijn glas bij iedere gang.  Een culinair genot waarbij wordt gewerkt met dagverse en duurzame producten. Top uitzicht en top eten!

Abseilen Euromast

Ga met de lift naar het platform op 100 meter hoogte, doe je gordel en handschoenen om en ready, set, go! Het abseilen van de Euromast is een zogenaamde vrije abseil. Dit houdt in dat je helemaal vrij hangt aan een touw en je niet afzet tegen de wand. Durf jij het aan?

 

Segway op Erasmusbrug

Een dagje Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de Euromast. Met de Segway tour scheur je lekker door de stad. Bekijk Rotterdam van grote hoogte wanneer je de Euromast opgaat. Je begint en eindigt op de Parkhaven en gaat opzoek naar een route die bij jou en je gezelschap past!

Segway op Erasmusbrug

Natte Uitjes

Voor de waterratten onder ons hebben wij een selectie gemaakt met de leukste Uitjes op het water! Cruise over het water onder de Erasmusbrug en geniet van de schommelende reis door Rotterdam.

Ss Rotterdam

Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft de ss Rotterdam vele wateren bevaren. Kom aan boord en ontdek de verhalen van ‘’ La Grande Dame’’ en proef de sfeer terwijl je komt eten, drinken feesten of zelfs overnachten.

Splashtours

Wat begint als een stadstour in de bus eindigt met een ‘splash’ de spectaculaire duik in de Maas. Tijdens de stadsrit kom je de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam tegen!

Watertaxi

Rotterdam is het mooist vanaf het water. Op de watertaxirondvaart laten de schippers van Rotterdam de stad en haar moderne en historische havens zien. In deze opvallende gele bootjes maak je het allemaal mee.

Watertaxi

Lekkere Uitjes

We kunnen ons voorstellen dat je na al het avontuur in de stad wel toe bent aan een hapje eten. Ga erop uit en laat je smaakpapillen verassen. Ontdek hier de lekkerste plekjes van Rotterdam!

Gastrobar Elvy

Met een prachtig uitzicht op de stad kan je bij Gastrobar Elvy genieten van authentieke gerechtjes die in kleine porties worden geserveerd. Op warme zomerdagen kan je op het dakterras zitten en genieten van een van de heerlijkste cocktails van de stad!

De Berenboot

Ontdek het varende buffet van de bekende Beren Restaurants in Rotterdam. Met een rondvaart van 2,5 uur ontdek je de mooie wereldstad en kan je tegelijkertijd onbeperkt genieten van heerlijk eten. Een erg leuk uitje voor gezinnen met kinderen, bedrijven of vrienden!

Markthal

Zoals in elke wereldstad komen in Rotterdam veel eetculturen samen. De markthal is de ultieme plek om deze culturen te ruiken, proeven en voelen. Maak een culinaire ontdekkingsreis en bezoek de kleine verschillende restaurantjes met gerechten van over de hele wereld.

Markthal

Kinder Uitjes

Ga je met het kroost op pad in de stad? Geen probleem, er zijn genoeg geweldige plekjes in de stad waar kinderen hun ogen uit kunnen kijken. Met deze leuke kinderuitjes zorg je ervoor dat niemand zich verveelt!

Zeemonsters- speurtocht

Als onderdeel van het natuurhistorisch museum is er nu de zeemonsters-speurtocht voor jong en oud. Ontdek samen met je kinderen welke zeemonsters er zijn en of ze wel allemaal zo eng zijn als wij denken.

Miniworld

Bezoek de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland! Met ruim 100 rijdende modeltreinen, 15.000 figuren en een miniatuurwereld van 600 m2 is Miniworld de plek om je fantasie te laten prikkelen.

Maritiem Museum

Kom aan boord van de historische schepen en maak een onvergetelijke rondvaart in het Maritiem Museum. Ontdek alle geheimen van de scheepsbouw en kruip in de rol van een stoere zeeman!

Maritiem Museum