Vakantietips voor een onvergetelijke tijd langs de Belgische Kust

Iedereen die op vakantie gaat naar een kuststreek is het met elkaar eens: dit is de perfecte manier om even écht tot rust te komen. Toch, is een vakantie aan de kust niet direct alleen maar aan het strand zitten en van de zon genieten. Er zijn namelijk nog veel meer dingen die je kan doen. Om dieper op een thema in te gaan, zal ik je een aantal tips geven voor een heerlijke vakantie in België. Dat is iets anders dan de Nederlandse kust, want die stranden ken je waarschijnlijk al door en door. 

De Belgische kust

België ken je misschien alleen van de groene natuur: de Ardennen bijvoorbeeld. Maar wat veel mensen niet altijd door hebben, is dat de Belgische Kust net zo mooi is en echt het bezoeken waard. Om van je strandvakantie net iets meer dan alleen een strandvakantie te maken, heb ik hier een paar tips voor je!

Ten eerste: bepaal waar je heen wilt. De Belgische kust is niet zo groot als die van Nederland, maar er is genoeg te zien en er zijn genoeg leuke plekken, dichtbij het strand of er net ietsje verder vandaan. Waar staat jouw vakantiehuis aan de Belgische Kust?

Speciaal voor jou een top 4

 

Plaatsnamen die je wellicht al wel kent, maar verder wilt ontdekken. Of je stapt er blanco in en ziet wel wat er op je af komt aan heerlijkheid. Beide mogelijkheden kunnen.

De volgende stap is om te bepalen waar of hoe je gaat overnachten. Vakantiemogelijkheden genoeg natuurlijk. Kamperen kan altijd, maar hier aan de kust zijn een aantal erg mooie vakantiehuisjes die je echt een vakantiegevoel meegeven. Natuurlijk kan je ook altijd gaan voor een verblijf op een vakantiepark hier in België.

Tips voor de juiste beslissing

Dan komen we bij de échte tips voor een onvergetelijke vakantie…

Verwachtingen: De Belgische kust is over het algemeen een verstedelijk gebied. Er staan heel wat appartement complexen langs het strand. Wanneer je met het idee heen gaat dat je naar een strand gaat met heel veel prachtige natuur, zit je dus een beetje mis. Stel je verwachting bij als dat nodig is en laat het in ieder geval niet tegenvallen! Voor de mensen die van steden houden is dit natuurlijk helemaal niet van toepassing.

Voor de botenliefhebber: Er is een prachtige, grote jachthaven te vinden vlakbij de Belgische kust. Voor de botenliefhebber is dat dan ook een plek om zeker te bezoeken tijdens de vakantie.

Neem je watersportuitrusting mee: Zeilen, zeilen en nog eens zeilen! Watersporters kijken hun ogen uit tijdens een vakantie aan de Belgische kust. Ben jij een liefhebber van de watersport en kan je eigenlijk niet stil zitten wanneer je de golven ziet? Wees dan zeker goed voorbereid en neem je spullen mee!