Thuisbioscoop maken

Heb je zin om eens alles uit de kast te trekken voor een superromantische filmavond? Dan zit je hier goed. In deze blog vertellen wij jou precies wat je allemaal kunt doen om een op en top filmavond te organiseren gewoon bij jou in de woonkamer. Doe eens gek en trek alles uit de kast! Niets is meer te gek!

Tover je woonkamer om

Wat dacht je van een woonkamer make over tot home cinema? Dat klinkt toch al helemaal geweldig, maar waar moet je beginnen? Je wilt natuurlijk de ultieme bioscoop ervaring, dus dan zijn beeld en geluid essentiële onderdelen van jouw perfecte filmavond. Heb jij een groot scherm hangen, dan is dat wellicht al genoeg, maar wanneer je dit niet hebt is het leuk om een beamer te huren. Deze kan je projecteren op een witte muur of op het plafond. Wanneer je een beamer huurt is het ook belangrijk om over geluidsinstallatie na te denken, want een beamer is echt alleen een scherm. Je wilt natuurlijk het echte bioscoop geluid, dus dan moet je gaan voor een surround installatie, zodat je de boxen overal neer kan zetten voor extra effect.

Wanneer het beeld en het geluid geregeld zijn kan je gaan nadenken over de aankleding van je woonkamer. Wanneer jij met je lover bent is het leuk om een romantische sfeer te creëren. Dit kan je doen door de gordijnen dicht te doen, lichten uit en overal kaarsjes neer te zetten. Maak het zo comfortabel mogelijk en leg overal kussentjes en dekentjes neer. Ben je nog een avondje met de kids? Dan is het misschien leuk om een tentje op te zetten. Leg in de tent kussentjes en dekentjes. Hang leuke lichtjes aan de tent om het helemaal af te maken.

Dan komt de vraag, welke film gaan jullie kijken? Waarschijnlijk hebben jullie Netflix ondertussen al helemaal uitgekeken, dus wat dacht je van een film uitzoeken op Pathé thuis. Hier verschijnen ook regelmatig nieuwe films op. Het is supermakkelijk in gebruik en kost ook niet veel. Maak een account aan en plaats hier tegoed op. Nu kun je een film uitzoeken en direct afspelen. Deze blijft 48 uur beschikbaar. Het is ook mogelijk om een film te kopen, deze zijn dan duurder, maar kan je ten alle tijden terugzien.

Teleparty

Heb jij geen lover of heb je geen zin om weer een avond met je ouders op de bank te hangen? Ga dan voor Teleparty, voorheen Netflix Party. Deze tool zorgt ervoor dat je tegelijk met vrienden naar Netflix kunt kijken. Het programma synchroniseert de film of serie die jullie afspelen en voegt daar ook nog eens een groep chat aan toe. Op deze manier kunnen jullie alles wat er gebeurt onderling bespreken. Het is heel makkelijk en werkt als volgt: installeer Teleparty (dit kan alleen in Google Chrome) en klik op Add to Chrome. Ga dan naar Netflix en kies je favoriete film of serie. Rechts bovenin staat het rode NP-symbool om het delen te starten. Als laatste verstuur je de link naar je familie of vrienden, zorg dat zij de link openen in Google Chrome en dat zij Teleparty ook hebben gedownload. Het feest kan beginnen!

Snacks maken

Een filmavond is natuurlijk niks zonder lekkere snacks en drankjes. Wanneer je naar de bioscoop gaat moet je vaak een keuze maken, omdat je praktisch gezien niet alles kan nemen. Dit is wel het geval wanneer je dus thuis een film gaat kijken, want je kan alles zelf bereiden en kopen. Hoe leuk is dat? Wat dacht je van popcorn of chips? Of misschien allebei? Of een lekkere bak ijs met M&M’s? Maak daarbij een heerlijke milkshake en jouw avond kan niet meer stuk. Wil je het iets luxer aanpakken, omdat je nu toch thuis bent? Ga dan voor een luxe borrelplank, met heerlijke hapjes.

Wanneer je geen zin hebt om alles zelf te halen en te maken is het tegenwoordig ook mogelijk om een complete movie box te bestellen met allemaal lekkere snacks.

Snacks maken

Veel kijkplezier

Nou genoeg inspiratie voor jouw ultieme filmavond. Net alsof je in de bioscoop bent! Heel veel succes en kijkplezier. 

Tip: Lees snel de blog over het zelf maken van popcorn, maar geen gewone popcorn. Popcorn met te gekke smaken die je zelf niet zo snel zou bedenken. Dit maakt jullie filmavond pas echt compleet.