Zelf speciale popcorn maken

Bij een filmavondje kan de popcorn niet ontbreken, maar ben jij de zoete en zoute popcorn ook zo zat? Altijd maar hetzelfde? Er komen gelukkig steeds meer smaken op de markt, zoals popcorn met karamel, kaas, chocolade, noem het maar op. Maar wat als je nou zelf popcorn kan maken met een te gekke smaak. Wanneer je zelf ingrediënten toevoegt om je popcorn nog lekkerder te maken noemen we dat ‘Gourmet-popcorn’ Wij hebben voor jou een aantal gekke smaken bedacht en vertellen je hoe je deze zelf kunt maken.

Steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag. Het is supermakkelijk en duurt slechts 20 minuten.

Basisrecept popcorn

Als eerste is het handig om te weten hoe je normale popcorn maakt. Hieronder staan de ingrediënten en de stappen beschreven.

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie
  • Popcorn maïs
  • Basterdsuiker of zout

Materialen:

  • Pan met deksel
  • Schuimspaan

Doe een laagje zonnebloemolie in de pan en laat dit opwarmen. Test of de olie heet genoeg is door er een paar mais korrels in te gooien, als ze bruisen en ronddraaien is de tempratuur goed. De olie mag niet gaan roken, dan is hij te heet. Voeg een laagje mais toe op de bodem zodat deze net bedekt is. Schud een paar keer goed met de pan en doe de deksel erop. Wacht tot ze gaan poffen. Schud af en toe met de deksel op de pan. Als het geluid van het poffen afneemt zet je het vuur uit. Haal de deksel van de pan en strooi ongeveer 4 eetlepels suiker of een flinke snuf zout over de popcorn. Laat de pan nog een paar minuten staan en schep daarna de popcorn door elkaar. En smullen maar.

Peperoni pizza popcorn

Wie houdt er nou niet van een heerlijke peperoni pizza? Je ziet tegenwoordig overal producten gerelateerd aan pizza, zoals een pizza wrap of pizza wafels. Wanneer je deze combinatie dan ook nog is kan combineren met popcorn, dan is je leven echt compleet. Hieronder vertellen wij hoe jij deze heerlijke, maar toch bijzondere combinatie zelf kan maken.

Ingrediënten:

  • 1 handje popcorn mais
  • Geklaarde boter
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Halve theelepel oregano
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Handje vers versnipperde mozzarella
  • Handje mini peperoni

Verwarm de oven voor op 190 graden. Volg dan het basisrecept voor het maken van popcorn. Meng daarna geklaarde boter met de Parmezaanse kaas en kruiden door de popcorn. Leg de popcorn op een bakplaat en bestrooi met pizza-toppings en bak tot de kaas is gesmolten in zo’n 7-9 minuten. Tadaaa en smullen maar!

Baileys popcorn met karamel

Ben jij jook zo’n fan van Baileys? Probeer dan deze geweldige combinatie: karamel popcorn met Baileys. Hieronder leggen wij uit hoe jij deze unieke combinatie zelf kan maken.

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie
  • 1 handje popcorn mais
  • 100 milliliter Baileys
  • 100 gram kristalsuiker
  • 15 Marshmallows

Volg de stappen van het basisrecept voor popcorn maken. Strooi nu alleen geen peper en zout over de popcorn, maar volg de volgende stappen. Smelt kristalsuiker tot karamel in een pan. Roer niet! Dit kan de kristallisatie stoppen. Je kan wel met de pan heen en weer gaan. Pas wel op, de karamel wordt heel heet. Laat het suikermengsel rustig koken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt. Kook niet te lang, want dan kan de suiker verbranden. Voeg hierna de marshmallows toe en roer continu op laag vuur tot alles is gesmolten. Als laatste even de Baileys toevoegen. Giet hierna het mengsel over de popcorn en verspreid de popcorn op een bakplaat en laat 10 minuten staan voor het te serveren. Genieten maar!

Pittige popcorn

Ben jij meer fan van pittig eten? Ga dan voor deze pittige popcorn. Volg het basisrecept voor popcorn, maar meng na het poffen geen peper en zout, maar de chilipoeder, sap van een halve limoen (en de geraspte schil), het zeezout en de cayennepeper door de popcorn. Lekker hoor, nu genieten!

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie
  • Popcorn maïs
  • Halve theelepel chilipoeder
  • Sap van een halve limoen
  • Snufje zeezout
  • Snufje cayennepeper

Laat de filmavond maar beginnen met een flinke schaal popcorn. Zo is een filmavond nooit meer saai, want je kan elke keer een nieuwe soort popcorn maken. Smullen maar