Parkvakanties: inspiratie & tips voor jouw volgende vakantiepark

Vakantieparken zijn al jaren in trek! En dat is helemaal niet zo vreemd want je wordt op-en-top verzorgd en alles staat al voor je klaar in je vakantiehuisje. Het blijkt maar weer dat je helemaal niet zo ver hoeft te reizen om een waanzinnig leuke vakantie te hebben. Of het nu een weekendje weg is of een lange vakantie in eigen land, vakantieparken zijn leuk! Parkvakanties, dé specialist in vakantieparken in Nederland, vertelt wat vakantieparken zo leuk maakt.

Vakantieparken in de Nederlandse natuur

De meeste vakantieparken in Nederland staan liggen midden in de natuur! En Nederland is natuurlijk een prachtige vakantiebestemming met ontzettend veel natuurgebieden en nationale parken. Maar wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Nederland?

We kunnen op de Waddeneilanden overnachten, rondom het IJsselmeer, bij de heidevelden, bossen, meren en midden in het heuvellandschap. Er is voor ieder wel een geschikt vakantie- of bungalowpark te vinden  en uitstapjes zijn makkelijk te ondernemen. Bovendien kun je bij bijna alle vakantieparken fietsen huren zodat je op je gemak de omgeving kunt gaan verkennen. De recreatiewoningen passen helemaal bij de omgeving en zijn duurzaam gebouwd met veel natuurlijke materialen. Bovendien hebben de woningen een knusse en moderne inrichting zodat je je hier helemaal thuis kunt voelen tijdens je vakantie.

Voor ieder budget is er een mooi plekje beschikbaar en ieder park heeft verschillende type woningen beschikbaar. Zo kun je in back-to-basic-taferelen overnachten in een tent of in een luxe tipi tent. Maar er zijn ook moderne bungalows, houten chalets of een historische woonboerderijen. De reistijd vanuit je eigen woning is kort en je kunt snel van een onvergetelijke vakantie genieten in eigen land bij één van de fraaie vakantieparken!

Vakantie met het gezin en je familie

Met name bij families zijn de vakantieparken enorm populair. Kinderen vermaken zich prima bij de parken en er is van alles te beleven in dit speelwalhalla. Er is vaak een animatieteam met leuke activiteiten en veel evenementen. Ze kunnen urenlang spelen bij de speeltuinen, het zwembad en bij de meeste vakantieparken is er een leuke mascotte op het park te vinden. De kinderen maken makkelijk vriendschappen met de andere kinderen die hier overnachten en ze kunnen veilig spelen op het terrein. Dat de kinderen zich uitstekend vermaken op de vakantieparken is ongetwijfeld een understatement! Daarnaast zijn de vakantieparken handig voor grote gezinnen en families. Je kunt namelijk vakantiehuizen huren die slaapplek bieden tot wel 80 personen! Ideaal voor een familiereünie of een gezellig weekend weg met vrienden. Het resultaat is ongetwijfeld een fantastische tijd en onvergetelijke familieherinneringen.

Wil je je huisdier meenemen op vakantie? Vaak mag je huisdier mee die ook staat te springen om weer op vakantie te gaan. Bij de vakantieparken kun je een heerlijk hapje eten bij de restaurants van het park en er is vaak een snackbar voor een snelle hap. Wil je zelf graag koken? Haal dan de lekkerste streekproducten uit de supermarkt van je vakantiepark. Of nog makkelijker, laat je boodschappen bezorgen! Je kunt online je boodschappen al doen voordat je op vakantie gaat. Zodra je aankomt in je vakantiewoning staat alles al klaar in de koelkast en de keuken. Dat is nog eens praktisch voor je reis!

Lekker eropuit

Bij de vakantieparken is ontzettend veel te doen. Maak leuke uitstapjes naar de steden, geniet van bourgondische maaltijden in de omgeving of maak eindeloze wandelingen in de natuur. Bij de vakantieparken zijn tegenwoordig veel e-bikes te huur zodat je zonder al te veel inspanning de prachtige regio kunt gaan ontdekken. Wil je graag iets spannends doen? Stap dan op een mountainbike en voel de modderspetters op je gezicht. Of wellicht ben je liever op het water en wil je gaan suppen, kanoën of zeilen. Wil je een dagje de longen uit je lijf gieren? Dan is een dagje pretpark aan jou besteed. Of ga met het gezin naar een van de leuke dierentuinen in Nederland en bewonder de wilde dieren van dichtbij. Na al deze activiteiten is het natuurlijk tijd voor wellness en ontspanning. Geniet in de sauna van je vakantiepark of je luxe woning en laat je verwennen tijdens een heerlijke beautybehandeling.

Parkvakanties: zoek jouw ideale vakantiepark

Er zijn inmiddels honderden vakantieparken in ons land en we hebben dus een enorme keus! Maar hoe kunnen we die keus makkelijk maken met zo’n ruim aanbod? Het antwoord is: Parkvakanties.nl! Het is dé plek om vakantieparken te vergelijken, reviews te lezen, inspiratie op te doen en te ontdekken waar je volgende vakantie naartoe zou kunnen gaan. Met de verschillende filters op de website kun je je wensen gemakkelijk aangeven zodat héél simpel vakantieparken kunt zoeken, bekijken en vergelijken. Alle vakantieparken zijn tot in het detail omschreven en je kunt de reviews lezen van gasten die hier eerder hebben overnacht. Met de beschrijving en de prachtige foto’s van de vakantieparken kom je al helemaal in de vakantiestemming!

Heb je je droompark gevonden? Dan kun je supermakkelijk je volgende vakantie via Parkvakanties boeken. Kijk daarna ook even op de blog van Parkvakanties. Hier vind je het laatste nieuws, leuke tips over jouw bestemming en over nieuwe vakantieparken die binnenkort openen. Zo heb je altijd frisse en nieuwe ideeën voor je volgende vakantie! En Parkvakanties helpt je niet alleen met het zoeken naar de perfecte vakantiewoning in Nederland. Parkvakanties geeft je namelijk een compleet overzicht van vakantieparken en bungalowparken in Nederland én daarbuiten. Wie weet vind je een prachtig vakantiepark in Duitsland, Frankrijk, België of Italië!