Netflix tips

Vind jij het ook zo heerlijk om de hele avond op de bank te hangen en Netflix te kijken? Het liefst een hele serie op één avond natuurlijk of heb jij heel Netflix al uitgespeeld? Gelukkig voegt Netflix dagelijks nieuwe films en series toe, zo blijft het leuk en hoef jij je nooit te vervelen. Speciaal voor jou hebben wij een lijst gemaakt met de leukste films, series en de beste genres uitgelicht voor wat extra inspiratie voor als jij even niet meer kan kiezen uit het ongelofelijke aanbod van Netflix.

Top 3 beste films

Laten we beginnen met de beste films op Netflix. Hier zit natuurlijk constant verandering in doordat er dagelijks nieuwe films worden toegevoegd. Wat wij met z’n alle helemaaal niet erg vinden, want dit houdt ons gewoon lekker bezig op het moment.

1. The Godfather trilogie (1990): Het derde deel van de serie Godfather. Een meesterlijk misdaaddrama, hoewel het derde deel minder goed is dan de eerste twee, moet je deze echt gezien hebben. Het verhaal gaat over de jongste zoon die noodgedwongen de maffiafamilie moet leiden na een reeks bloederige aanslagen van concurrenten.

2. Mad Max, Fury road (2015): Een van de beste actiefilms van de 21e eeuw en een explosieve terugkeer van Mad Max. Max helpt een rebelse vrouw en een groep vrouwelijke gevangenen die vluchten naar hun vaderland terwijl ze onderweg worden bedreigd. Dit zorgt voor een van de spannendste filmachtervolgingen ooit!

3. Jurassic Park (1993): Eigenlijk heeft deze film geen verdere uitleg nodig, want iedereen kent deze klassieker wel denk ik. Wetenschap, sabotage en prehistorische DNA botsen als gekloonde dinosaurussen uit hun verblijven in een geheim pretpark ontsnappen en op de bezoekers gaan jagen. Tegenwoordig zijn er nog meer delen van deze geweldige film reeks.  

Top 3 beste films

Top 3 beste series

Ben je niet zo van de films, maar wil je juist echt in een serie getrokken worden. Om deze vervolgens in een paar dagen volledig af te kijken. Dan heb jij vast iets aan deze top 3 van beste series op Netflix.

1. Lupin (2021): Na jaren onrechtvaardige gebeurtenissen wil Assane een oude rekening vereffenen door een diamanten ketting te stelen. Deze overval loopt alleen net iets anders dan verwacht. Een ontzettende spannende serie en er is ondertussen al bevestigd dat seizoen 2 eraan komt!

2. Stranger Things (2019): Nadat een jongetje is verdwenen, komen in een stadje mysterieuze zaken aan het licht, zoals geheime experimenten, bovennatuurlijke krachten en een vreemd meisje. Ondertussen zijn er drie seizoenen, maar er is bevestigd dat er nog een seizoen komt. Wanneer deze er komt is nog niet bekend, maar het is het wachten waard. Er wordt gezegd dat het vierde seizoen het meest angstaanjagende seizoen ooit wordt. Dus begin snel aan de eerste drie seizoenen en dan nog even geduld voor het nieuwe seizoen.

3. Peaky blinders (2019): Immens populaire serie die je meeneemt in de wereld van een beruchte gangsterfamilie: De Peaky Blinders. Deze Britse bazen staan onder leiding van de ambitieuze Tommy Shelby die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Gebaseerd op een echte gang die vanaf de 19e eeuw Birmingham onveilig maakte.

Top 3 beste series

Top 3 romantische films

1. About time (2013): Je ziet Marie en Tim, wiens chemie in deze film heerlijk is. Tim leert dat hij door de tijd kan springen. Hij besluit zijn krachten te gebruiken om zijn leven te perfectioneren, maar hij komt erachter dat deze magische eigenschap niet altijd geweldig is. Een romantische film met niet alleen maar clichés, maar juist verassende elementen.

2. The Notebook (2004): Een romantisch drama waarbij Noah verteld aan zijn dementerende liefde in het bejaardentehuis. In plaats van een voorspelbaar liefdesverhaal is dit een love story vol twists en een onvergetelijk einde.

3. To all the boys ‘ve loved before (2018): Grappen, verassingen en liefdesperikelen in een modern jasje. Lara schrijft brieven aan vijf jongens waar ze ooit verliefd op is geweest. Deze brieven schrijft ze om haar gevoel te uiten en niet om gelezen te worden door andere. Wanneer deze brieven in de verkeerde handen komen staat haar leven op z’n kop. Ondertussen zijn er al drie delen van deze film.

Top 3 actiefilms

1. John Wick (2014): Een voormalig huurmoordenaar komt in actie nadat een stel doorgesnoven gangsters hem het laatste aandenken aan zijn vrouw hebben ontnomen. De film zit boordevol knokpartijen en vuurgevechten. Ondertussen zijn er al drie delen van deze geweldige actiefilm.

2. Taken (2008): Voormalig CIA-agent Bryan Mills gaat in een dodelijk kat-en-muis spel achter de ontvoerders aan van zijn tienerdochter. De vaart zit er goed in en Bryan Mills houdt vol als de vasthoudende vader. Er zijn nog twee delen verschenen van Taken, welke ook op Netflix staan.

3. Okja (2017): Een Original Netflix film, waarin Mija haar zeekoe-varken wil redden uit de klauwen van een kwaadaardige multinational. Ze raken verstrikt in een web van dierenactivisme, commerciële hebzucht en wetenschappelijke ethiek. Okja, het zeekoe-varken is gemaakt door Nederlandse visual effects-held Erik-Jan de Boer.

Top 3 actiefilms

Top 3 thrillers

1. The night stalker (2021): Dit is een documentaire van vier afleveringen waarin de politie voor een enorm raadsel staat. Er wordt een reeks moorden, verkrachtingen en ontvoeringen gedaan en deze lijken al snel met elkaar in verband te staan. In deze documentaire volg je de zoektocht naar een seriemoordenaar.

2. Our planet (2019): Een prachtige documentaire over de planeet. Wees getuige van de adembenemende diversiteit van onze planeet: van bommentapijten leggende zeevogels tot gnoes die de wilde honden van de Serengeti te slim af zijn.

3. Tiger king (2020): Een documentaire over een dierentuineigenaar die doordraait. Vol excentrieke personages over een huurmoord in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen.

Top 3 thrillers

Top 3 van eigen bodem

1. Undercover (2020): Dit verhaal is op de waarheid gebaseerd en gaat over een van de grootste XTC-producenten ter wereld: Ferry Bouman. Om hem te pakken te krijgen gaan undercoveragenten op de camping wonen waar Ferry ook woont, omdat hij vanaf zijn stacaravan opereert.

2. Keizersvrouwen (2019): De vrouw van een rijzende ster bij de gemeente Amsterdam wordt achtervolgd door een donker verleden en zakt steeds dieper weg in de onderwereld van seks en drugs, ten koste van haar man.

3. De Marathon (2012): Een viertal collega’s gaan meedoen aan de Marathon van Rotterdam om het faillissement van hun garage te voorkomen. Dit lukt ze, maar niet zonder obstakels.

Top 3 van eigen bodem

Nieuwste toegevoegd en wordt verwacht

1. Yes Day (12-03-21): Deze familiecomedy is recent uitgebracht. Een vader en een moeder die vaak nee zeggen besluiten om een dag alleen maar ja te zeggen tegen de wensen van hun kinderen. Dit belooft wat te worden.

2. Bad trip (26-03-21): Deze recent uitgebrachte comedy gaat over twee beste vrienden die op een wilde roadtrip naar New York gaan. Onderweg halen ze ranzige, ruwe grappen uit met mensen op straat. Gegarandeerd gevouwen van het lachen!

3. Just say yes: (02-04-21): Deze Nederlandse romantische komedie komt volgende week uit op Netflix. Lotte is al haar hele leven bezig met de invulling van de ideale bruiloft, maar op het laatste moment blaast haar verloofde Alex alles af.

Nieuwste toegevoegd en wordt verwacht

Veel kijk plezier!

Zo, genoeg inspiratie voor de komende tijd! Jij bent voorlopig wel even zoet met alle leuke films en series. Houd de nieuwe releases goed in de gaten zo hoef jij je nooit te vervelen. Wil jij nou een ultieme filmavond bij jou thuis lees dan de blog over het organiseren van een filmavond. Hierin leggen wij uit hoe jij een over de top filmavond kunt organiseren.

Tip: Afgelopen week hebben we een blog geplaatst over het zelf maken van popcorn met jou unieke smaak. Een Netflix avond op de bank is natuurlijk niks zonder popcorn. Dus neem een kijkje bij de vorige blog voor een perfecte Netflix avond met jouw lover of familie.