Leukste golf uitjes

In een periode waarin we eigenlijk vrij weinig kunnen sporten. Op wandelen en in de buitenlucht sporten na dan, is golfen extreem populair geworden. Wanneer je denkt dat golfen alleen voor gepensioneerde of professionals is, die heeft het helemaal mis. Golfen is de perfecte combinatie van sporten in de buitenlucht, op afstand en sociale contacten. De golfbanen zijn bijna overal afgeladen. Dus waar wacht je nog op? Lees snel deze blog met inspiratie voor de leukste golfbanen en andere soorten golfen.

Leukste golf uitjes

Mooiste golfbanen in Nederland

Normaliter zouden we er allemaal lekker op uit trekken voor een vakantie in het buitenland, maar doordat dit nu allemaal tijdelijk niet mogelijk is, zoeken we toch naar een andere manier om onszelf bezig te houden. Golfen is daar de perfecte oplossing voor, zelfs onder jongeren is dit een steeds populairdere bezigheid. Hieronder staan de leukste en mooiste golfbanen van ons land op een rijtje. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige golfbanen een golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig hebt. Per golfbaan staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn.

1.Golfbaan Bentwoud, Benthuizen

Deze golfbaan bevindt zich in Benthuizen heeft maar liefst 36 holes, waarvan 27 holes voor GVB-spelers zijn. 9 holes zijn geschikt voor beginnende golfers en er is een overdekte driving range waar je gewoon zelf een balletje kan slaan, om aan je techniek te werken.

2.Golfbaan Dorhout Mees, Biddinghuizen

Deze golfbaan is gelegen in de Flevopolder onder het zeeniveau met uitzicht over het Veluwemeer. Met 9 holes tussen water en land, nieuw- en oud-land. Het is mogelijk om privéles en groepsles te nemen bij deze golfbaan.

3.De Golfhorst, America

Deze golfbaan ligt in het hartje van de Peel, waar gezelligheid en golfen goed samen gaan. Dit complex bestaat uit een 18 holes golfbaan en een 9 holes beginners baan. Het enorme hoogteverschil maakt deze golfbaan zo speciaal. Er is hier namelijk sprake van 35 meter hoogteverschil en dat is best uniek in Nederland. Kom gerust een kijkje nemen en een balletje slaan!

4.Goflbaan Edda Huzid, Veluwe

Golfbaan Edda Huzid is een A-status 18 holes golfbaan in Voorthuizen. Het prachtige landschap van de Veluwse bossen biedt de perfecte uitdaging voor een goede golf ronde. Je moet zorgen dat je goede concentratie hebt, want de bunkers en het water kunnen je behoorlijk afleiden. Naast een 18 holes baan zijn er ook verschillende oefenfaciliteiten voor beginners.

Mooiste golfbanen in Nederland

Street golf

Ben jij meer een mens van de stad? En zie jij jezelf niet zo snel op dat groene veld staan? Dan is dit de perfecte manier van golfen voor jou, namelijk street golf. Deze rage is overgewaaid vanuit Parijs en wij zijn helemaal enthousiast. Op veel plekken in Nederland is het mogelijk om street golf te doen, zo kan dit bijvoorbeeld in Breda. Deze vorm van golfen vindt dus niet plaats op een golfbaan, maar gewoon in de straten van Breda! Jullie lopen als groep langs 10 verschillende holes en gaan de strijd aan tegen elkaar. Een vette activiteit om samen met de familie, collega’s of vrienden te doen.

Street golf

Beach golf

Kan jij echt genieten van zon, zee en strand? Maar toch een keer iets sportiefs doen in plaats van op het strand liggen met een cocktail in je hand? Ga dan voor beach golf, een leuk uitje voor de familie, vrienden of zakelijke relaties. De unieke combinatie van strand en sportief, maakt dit een speciaal uitje. Deze vorm van golfen kun je doen in Bloemendaal. In een groepje gaan jullie 9 holes lopen in zo min mogelijke balcontacten. De winnaar van de groep kan een leuke prijs verwachten!

Beach golf

Midgetgolf

Een zeer bekende vorm van golfen is natuurlijk midgetgolfen. Hoogst waarschijnlijk heeft iedereen dit wel een keer gedaan in zijn of haar leven?! Een super gezellig dagje weg met de opa’s en oma’s of gewoon met het gezin. Een super leuke bezigheid die voor iedereen toegankelijk is. In het Amstelpark in Amsterdam heb je een leuke midgetgolf baan met 18 uitdagende wedstrijdbanen, voor zowel jong als oud. Eindig met een drankje en een pannenkoek op het terras. Een heerlijke dag voor het hele gezin. 

Midgetgolf

Glowgolf

Na midgetgolfen heb je nog de overtreffende trap hiervan, namelijk glowgolf. Dit is eigenlijk hetzelfde als midgetgolfen, maar dan is dit binnen en dus verlicht met glow in the dark lichten. In Rotterdam bij het Hollywood café heb je een glowgolf decor. Tijdens een potje glowgolf ontmoet je allemaal filmsterren. Overal om je heen zie je lichten, prachtige decorstukken en mooie muurschilderingen.

Glowgolf

Boerengolf

Als laatste hebben we nog boerengolf voor de echte avonturiers onder ons. Boerengolf is vorm van golfen waarbij je midden in de natuur lekker bezig bent, alleen wordt er niet met een golfclub geslagen, maar met een stok met een houten klomp aan het einde. Leuk familie uitje in natuurpark het Twiske. Tijdens het parcour dat je gaat lopen kom je allemaal obstakels en hindernissen tegen, zodat het wel echt een uitdaging is!

Nou dat golfen moet helemaal goed komen na het lezen van deze blog. Dus trek je sport outfit uit de kast en ga erop uit! Lekker sportief en toch gezellig, even helemaal uit je comfort zone!

Boerengolf