Kerstuitjes: 5x de allerleukste!

De herfstvakantie is nog maar net afgelopen of de kerstvakantie lijkt er al weer aan te komen. Natuurlijk hebben we eerst ook nog Sinterklaas, wat je naar alle waarschijnlijkheid anders zult moeten vieren dan normaal. Zo zul je nu zeker internet vergelijken overstappen.nl moeten doen. Op deze manier kun je een goedkoop internet abonnement afsluiten, wat je kunt gebruiken om via bijvoorbeeld Zoom met de rest van de familie alsnog Sinterklaas te vieren. Dit is helemaal coronaproof en dus volg je ook de regels van de overheid. Als je in de kerstvakantie erop uit gaat dan moet je je natuurlijk ook houden aan de regels. Vergeet het mondkapje bijvoorbeeld niet, terwijl je vooraf over het algemeen ook tickets zult moeten kopen. Hieronder vind je de 5 allerleukste kerstuitjes voor 2020. 

Kerstuitjes: 5x de allerleukste!

Leer het menselijk lichaam kennen in CORPUS

Als je in de kerstvakantie toch nog iets wilt leren dan is dit zeker mogelijk in CORPUS. Dit is een museum in Oegstgeest dat volledig gefocust is op het menselijk lichaam. Op het moment is het mogelijk om et maximaal zes personen op hetzelfde moment de ‘reis door de mens’ te maken ene te ervaren. Dit duurt 55 minuten en zal een uniek kijkje geven in hoe de mens functioneert. Ook zal CORPUS je uitleggen wat je allemaal moet doen om je eigen lichaam in een gezonde staat te houden.

Leer het menselijk lichaam kennen in CORPUS

Wees je TV-held in Mattel Play! Sevenum

Met je jonge kinderen een uitje maken in de kerstvakantie is zeker mogelijk door Mattel Play! Sevenum te bezoeken. Hier komen de werelden van de tv-helden van je kids tot leven. Er zijn in totaal 8 themazones waar je kinderen kunnen spelen in de wereld van TV. Zo kunnen ze zich als Bob de Bouwer wanen, maar is er ook een zone gefocust op Angelina Ballerina, Thomas de Stoomlocomotief en Brandweerman Sam. Sporten kan ook nog bij Mattel Play! Sevenum, in de Roller Disco is het namelijk mogelijk om leuk te rolschaatsen.

Wees je TV-held in Mattel Play! Sevenum

Speur in Amersfoort naar het codewoord

Tegelijk Amersfoort ontdekken en een leuke speurtocht doen, dat is zeker mogelijk. In de kerstvakantie kun je dit doen via Stad Unique. Tijdens de speurtocht moeten jullie diverse opdrachten doen waarbij je verschillende locaties zult ontdekken in de stad in de provincie Utrecht. Soms is het een doe-opdracht, terwijl je de volgende een denk-opdracht kan zijn. Jullie moeten letters verzamelen om de code te kraken, maar ook erachter komen waar de verzamelde letters geplaatst moeten worden. En dat allemaal in 3 uur tijd, gaat het jullie lukken? 

Speur in Amersfoort naar het codewoord

Bekijk de highlights van Rotterdam in een dubbeldekker

De knalrode dubbeldekker van City Sightseeing Rotterdam is niet te missen. Het is een zogenoemde Hop-On Hop-Off bus die je langs de echte blikvangers van Rotterdam brengt. Zo zul je natuurlijk de indrukwekkende Euromast van dichtbij kunnen zien, terwijl de dubbeldekker ook langs de Markthal zal rijden. Je kunt zo vaak in en uit stappen als je zelf wilt, waardoor je echt de highlights van Rotterdam in je eigen tempo kunt ontdekken en verkennen. Vergeet niet te luisteren naar de audiotour!

Bekijk de highlights van Rotterdam in een dubbeldekker

Leer exotische dieren kennen in Zoo Bizar

In een oude boerderij in Orvelte, een plaats in Drenthe, zit een mini-boerderij wat vol zit met exotische dieren. In open vertrekken zijn meer dan dertig dieren geplaatst waar de medewerkers je van alles over kunnen vertellen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf dieren vast te houden. Durf je het aan om een vogelspin over je hand te laten lopen of kies je er toch voor om een wurgslang rond je nek te hangen? Bij Zoo Bizar is dit zeker mogelijk!Kerstuitjes: 5x de allerleukste!

Leer exotische dieren kennen in Zoo Bizar