Herfstvakantie in Zuid-Holland

De bladeren zijn inmiddels al bruin gekleurd, de dagen worden steeds korter en je hebt de favoriete winterjas al aan de kapstok hangen. Bij deze is de herfst toch in volle gang en staat de herfstvakantie voor de deur. Aangezien het vakantie is wil jij je dagen vol leuke activiteiten plannen. Om te zorgen dat jullie niet stil zitten en heerlijk kunnen genieten van elkaar, heeft Uitjes.nl leuke uitstapjes in Zuid-Holland geselecteerd.

Nederland heeft zoveel moois te bieden en wij gaan ervoor zorgen dat de dagen juist verre van normaal aanvoelen. Dus hebben de kids en jij nog geen idee, wij hebben de leukste activiteiten op van provincie Zuid-Holland samengesteld. Veel van deze uitjes zal je vast nog niet gehoord hebben of wil je na het lezen zelf ondernemen. Het team van Uitjes.nl wensen jullie een vrolijke start van de herfstweek toe.

In het speciaal toegelicht: Zuid-Holland. Met plaatsen zoals Den Haag, Rotterdam en Delft die een schat aan activiteiten voor binnen- en buitenpret te bieden heeft. De rijke bollenvelden en bloemen industrie die hier te vinden is. Wist je dat Zuid-Holland de dichtstbevolkte én bevolking rijkste provincie van Nederland is? Nog een bijzonder feitje is het versje ‘Liesje leerde lotje lopen over de Lange Lindelaan’ over de straat de Lang Lindelaan gaat in Voorhout. Zowel Keizer Karel V wilde dat in Den Haag meer groen moest komen in het straatje. In de volksmond werd deze straat de Lange Lindelaan genoemd.

Herfstvakantie in Zuid-Holland

Pannenkoeken eten op het Wassenaarse strand

Wie lust er nou geen pannenkoek? Midden in het Zuid Hollandse duingebied, korte looproute van het Meijendelseslag is er een royale pannenkoeken restaurant. Voor opkomende dagen waar bij de openhaard plekjes zijn om te smullen van appelgebak, een lekkere lunch met verse broodjes en smoothies.

Dichtbij gelegen is het Monkeybos voor het klauteren van alle aapjes onder ons. Die het niet erg vinden om van speelrek naar schommel en speelfortuinen te spelen.

Bezoek het pannenkoeken restaurant Meyendel in Wassenaar. Genier met volle tuigen van al het moois in duinen van Zuid-Holland. Klik hier om een looproute naar de boerderij te vinden. De ouderwetse stijl van gezelligheid spat hier van de muurtjes af.

Pannenkoeken eten op het Wassenaarse strand

Een voorstelling voor de jongste en ga uiteten

Camera, spotlight en actie! In de bibliotheek in Rotterdam zijn twee voorstellingen gepland. Een hiervan is Coco kan het (2-5 jaar), Ziza wil geen ninja zijn (4-8 jaar). Een voorstelling vol interactie, humor, liedjes en avontuur voor de kleintjes.

Beide voorstellingen zijn gebaseerd op prentenboeken die je achteraf nog kan kopen om over het verhaal nogmaals te fantaseren. De illustraties in Coco kan het hebben de prijs Longlist World Illustration Award 2020 gewonnen.

Coco kan het bevindt zich op woensdag 20 oktober en Ziza wil geen ninja zijn is op donderdag 21 oktober gepland. Neem jij ook de grootouders mee en ga daarna voor een patatje of een hapje eten bij de Markthal. Ideaal voor de grote en kleine eters onder ons. Een breed scala van vegetarisch gerechten, worstenbroodjes en pastamaaltijden.

Maak hier alvast kennis met de voorstelling. Entree is gratis en de voorstelling duurt enkel 35 minuten. Ga nu je tickets reseveren. De kosten bedragen voor bezoekers boven de 12 jaar met € 7,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden. Tickets voor kinderen onder de 8 jaar zijn € 5,00.

Een voorstelling voor de jongste en ga uiteten

Ontdek de magie van het lichaam in Oegstgeest

Met spectaculaire 5D-effecten, interactieve gedeeltes en spelenderwijs het lichaam leren kennen met CORPUS. Voor de mini doctoren onder ons of die nieuwsgierig zijn voor het wonderlijke lichaam. Met de bus ga je van Leiden Centraal naar het Bio Science Park-West. Dit duurt enkel een kwartiertje.

Je loopt langs levensgrote organen en ontdekt in de hersenshow de werking van het menselijke brein. Tegelijkheid heel leuk en leerzaam. Wist je dat het gebouw enkel speciale stalen platen van 1 mm dik en is loodzwaar. Het hoofd weegt al een gigantische 16 duizend kilo, net zoveel als drie Afrikaanse olifanten.

Ben jij al super enthousiast? De Ticketprijs draagt € 18,95 per persoon. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek de magie van het lichaam in Oegstgeest

Geitjes aaien in het charme boerenleven

Heb je ooit 650 geitjes op een boerderij gezien? Van de geitenmelk wordt heerlijk zelfgemaakt ijs en biologische geitenkaas gemaakt. In boerderij Mèkkerstee, loop je rond naast de geiten, kippen, cavia's, paarden en varkens. Je kunt hier het boerenleven op zijn best zien.

Bekijk het melken van dichtbij te zien, de lammetjes worden onder de beste verzorging groot gedacht. Nu zijn er speciale schattige lammetjes bij een knuffelhoek. Een uitstekend idee om de verzorging van dichtbij te kunnen zien. In de boerderij kun je precies zien hoe dat eraan toe gaat. Super leerzaam en natuurlijk erg lekker. Klik hier voor meer informatie voor dit dagje uit! De toegang is gratis en boerderij Mèkkerstee is geopend van 9:00 tot 17:00.

Geitjes aaien in het charme boerenleven

Uitje voor stoere kids!

Trek je vieste schoenen aan en ga de strijd aan met vrienden! In Fundustry Events geven een onvergetelijk uitje. Heb jij het lef voor een potje airsoft? Nu schiet je met de BB gun de verte in!

Adrenaline, portie zweet en je verstoppen zijn een gegeven in dit spelletje. Een aanrader om elkaar de militaire ervaring mee te geven. Naast de grote spelvormen bij airsoft als capture the flag en build your tower, biedt Fundustry Events mee. Of je nou wil paintballen, horeca uitproberen en leren driften. Een speciaal wapen op de locatie blijft het plezier die je aangaat met deze bikkelharde en stoere dag. Voor € 29,95 kan je ruim twee spelletjes spelen voor een uur. Klik hier om het uitje te gaan uitspelen.

Uitje voor stoere kids!

Een dagje buiten met de kids!

Kom hier vooral naartoe om even naar buiten te gaan. Ook als jouw kinderen behoefte hebben aan dierlijk contact, nieuwe vaardigheid en wat beweging. Houd je volle moed in en leer de pony’s kennen. Elke pony heeft een eigen persoonlijkheid en een voorkeur voor wortelsoepjes, suikerklontjes of stro. Zo krijgt je kind ook iets mee over het welzijn van de pony’s in   

Naast dat je hier kan paardrijden, krijgen kinderen ook de mogelijkheid om wat sterker in de schoenen te staan. Een workshop te volgen met een broodje knakworst en limonade. Zodat het zelfbeeld in stijgende lijn omhoog gaat en het kind zich helemaal blij voelt. Iedere les bevat een ander thema zoals: je houding, het geven en ontvangen van complimenten, stellen van grenzen, emoties herkennen en hoe te reageren op vervelende situaties.

Dag/tijd: Woensdag 16.15-17.00 of 17.00-17.45 uur

Ontmoet jouw spetterende pony en plan een datum in. Loop, galopeer en verzorg de pony in de bak en buiten. De kosten bedragen € 40,00 per kind. Klik hier voor meer informatie.

Een dagje buiten met de kids!

Een dagje weg zonder de kinderen?

Een dagje 007 spelen

Heb jij altijd al willen leren schieten? Dan moet je opgeven voor het schietsportuitje van Den Haag. In Noordhaghe kan jij je inner James Bond uit proberen. Raak hiervoor de papieren schietschijven met een buks en probeer je medestanders uit te schakelen. Haal jij de meeste punten? Mooi zo, dan zien we je graag terug in de volgende 007 film.

De prijs van dit waanzinnige uitje bedraagt 30 euro per persoon voor groepen onder de 10 personen. Ben je in een vrijgezellengroep of een groter bedrijfsuitjes dan kost ditgene 35 euro per persoon. Dit is voor groepen meer dan 10 personen. Klik hier voor meer informatie. 

Digitale Hollandse Meesters onder de Erasmus Brug

Ervaar zelf met LED lampjes en digitale show. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”. Een echte aanrader dus!

De beste skyline van Rotterdam met 50 luidspeakers en duizende kabels en 245 pixels die het grootste LED scherm van Europa overtreffen. Daarnaast moet je genieten van het uitzicht. Meer informatie over deze betoverende dag? Klik hier

Goudse kaas maken

Dit is weer eens wat anders. Een leerzame dag om de lekkerste kaas te maken. Esther neemt je mee in het maken van kaas. Met grote precisie en de juiste spullen wordt je volledig opgezogen in het maken van kaas.

Met als kers op de kaart, een boerenlunch met overheerlijke kaas en bruin brood. Wil jij graag dit uitje meemaken, dan kan je reserveren. Vanwege de grote details is het geliefd dat je beschikbare datum op tijd opgeeft. Creëer hier een dag vol plezier en neem het bolletje kaas trots mee naar huis.

Een dagje weg zonder de kinderen?

Genieten van de vakantie

Nu jullie wat leuke activiteiten en uitjes hebben verkregen is het tijd om deze te gaan inplannen. Voor sommige uitstapjes is een groter gezelschap nodig, dus die kan je alvast bij elkaar trommelen. Geniet van dit prachtige seizoen samen met de kinderen of juist even zonder. Want het is ook wel eens lekker om een dagje op pad te gaan met je vrienden. Wij wensen je veel plezier tijdens deze herfstvakantie. 

Genieten van de vakantie