Geitenboerderij de Mekkerstee

Ouddorp

De Mekkerstee is een zorgboerderij. Op de boerderij werken mensen met psychosociale of psychische problemen. Ook bereidt de Mekkerstee mensen voor op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving. Er wordt intensief samengewerkt met Stichting Eleos. De deelnemers (zoals ze genoemd worden) helpen mee met de verzorging van de dieren. Van het schoonmaken van de kippenhokken tot aan het melken van de geiten. Maar ook verzorgen ze de administratie of helpen ze in de winkel en het restaurant. Totaal werken er ongeveer 75 deelnemers op de boerderij.

Geitenboerderij
In 2001 is de Mekkerstee begonnen met 75 geiten. Op dit moment lopen er op de boerderij ongeveer 300 tevreden geiten rond. Van de melk die deze geiten geven wordt er biologische geitenkaas en ambachtelijk ijs gemaakt.

Dit wordt verkocht in de winkel aan particulieren, maar ook aan bedrijven. De biologische geitenkaas staat op de menukaart van verschillende restaurants. Naast geiten heeft de Mekkerstee nog meer dieren, zoals kippen, cavia's, paarden en een varken. Kinderen vermaken zich uitstekend op de boerderij. Niet alleen met de dieren, maar ook in de speeltuin.

Google Maps

Adres

Zorgboerderij de Mekkerstee
Hofdijksweg 34
3253KB Ouddorp

Uitjes in de buurt

Vaesrade-Nuth
KinderboerderijKinderboerderij
Amstelveen
GeitenboerderijGeitenboerderij
Den Haag
SEA LIFE SEA LIFE
Oberhausen (Duitsland)
Sea Life OberhausenSea Life Oberhausen
Marknesse
MeerZooMeerZoo
Kwadendamme
Tropical ZooTropical Zoo

Reviews van Geitenboerderij de Mekkerstee

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.