Goedkope uitjes voor het hele gezin

Een uitje met het hele gezin kan flink in de papieren lopen. Voor een keertje is dit niet erg, maar waarschijnlijk let je over het algemeen wel op de prijs. Wanneer je zoekt op goedkoop dagje weg kom je vaak uit bij het strand, picknicken, de kinderboerderij enzovoort. Dit zijn leuke uitjes, maar niet zo origineel als deze voordeeluitjes.

Geld besparen met voordeeluitjes
Misschien vind je het zonde om veel geld uit te geven aan een uitje, of heb je het budget niet om de kinderen mee te nemen op een prijzig uitje. Door te besparen en bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering en een goedkoop sim only abonnement af te sluiten zorg je voor wat ruimte in je budget. Maar wist je dat je voor heel veel uitjes niet de volle mep hoeft te betalen? Bij onze voordeeluitjes vind je uitjes waar je op kunt bieden. Vaak begint de prijs bij slechts €1,- per persoon! Er zitten gave uitjes bij voor alle leeftijden en door heel Nederland. Wij lichten er drie uit, waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt.

Het Archeon
Het Archeon is een archeologisch themapark in Alphen aan den Rijn. Hier bewonder je 43 reconstructies van boerderijen, hutten en gebouwen die zijn herbouwd aan de hand van echte vondsten en opgravingen. In het Archeon wonen Archeotolken die de geschiedenis op een authentieke wijze laten herleven. Voor de kinderen zijn hier veel leuke activiteiten, zo kunnen ze samen met de jagers verzamelaars een armbandje maken van vlas, zelf graan malen en zelf de geschiedenis van Nederland ontdekken met het Archeon-paspoort.

MergelRijk in Valkenburg
Tijdens een bezoek aan MergelRijk wandel je langs mergel- en zandsculpturen, miniaturen en dinosaurussen door een mooi verlichte grot. De kinderen komen tijdens deze wandeling zonder gids van alles te weten over de dinosaurussen. Zo is er een kinderspeurtocht uitgezet en worden er filmpjes vertoond van onder andere de zandtovenaar. De interactieve tablets laten de kinderen talloze interessante verhalen beleven over mergel en grotten. In het grottenatelier mogen ze van een blokje mergel een mooi souvenir maken.

Apenheul
Met een beetje geluk kun je heel goedkoop voor slechts één euro per ticket een dagje naar de Apenheul in Apeldoorn. Met behulp van de loslopende apen spotkaart gaan de kinderen op zoek naar alle verschillende apen. De apen lopen in dit bijzondere park gewoon op hun gemak tussen de mensen door. Bekijk de speelse bonobo's, sta oog in oog met de gigantische orang-oetans en bewonder de imposante gorilla. Van de zomer is hier zelfs een baby-leeuwenstaartmakaak geboren. Deze zeldzame apensoort kun je alleen bewonderen in de Apenheul en Diergaarde Blijdorp. Door het hele park zijn er speeltoestellen om lekker te klimmen en te klauteren. In het Na-aaphuis ontdekken jullie hoeveel jullie op een aap lijken!

Goedkope uitjes voor het hele gezin