Dit zijn de spannendste uitjes voor de echte waaghals

Als je een echte waaghals bent en op zoek bent naar uitjes die je adrenaline doen pompen, dan heb je geluk. Er zijn tal van spannende activiteiten en attracties die je kunt doen om je hartslag te verhogen en je grenzen te verleggen. Hier zijn enkele van de leukste en meest opwindende uitjes voor de echte daredevil. Het leuke aan de vele mogelijkheden is, is dat er voor iedereen wel een uitstapje te bedenken is, die volledig voldoet aan de verwachtingen die je vooraf had. Wel is het handig om tijdig je kaartjes voor bijvoorbeeld een pretpark te reserveren, want ondanks dat je niet het Jeroen Rietbergen vermogen nodig hebt, is het wel fijn dat je je tickets met korting kunt scoren.

Bungeejumpen

Er gaat niets boven de spanning van het springen van een hoogte van honderden meters met alleen een elastiek om je te beschermen. Nederland heeft verschillende bungee jump locaties, zoals de iconische Euromast in Rotterdam en de Amsterdam Arena. Uiteraard is het ook in het buitenland ontzettend gaaf om te doen. Sterker nog, juist daar is het nog vele malen populairder, dan hoe het bij ons is. Vooral in een zonnige vakantieland, is het heerlijk om vanaf enkele tientallen meters hoogte, met alleen een zwembroek of bikini de diepte van het ravijn te trotseren met een enorm elastiek die je meerdere malen op en neer laat gaan.

Pretpark met achtbanen

Voor een onvergetelijke rit vol loopings, scherpe bochten en steile afdalingen, ga naar een pretpark met enkele van de meest intense achtbanen ter wereld. Efteling, Walibi Holland en Toverland zijn enkele van de bekendste pretparken met achtbanen in Nederland. Ook over de grens zijn allerlei te gekke pretparken te vinden. Eén van de bekendste pretparken is toch wel het ‘Plopsaland’ van Studio100 oprichter en tevens vader van Love Island presentator Viktor Verhulst.

Pretpark met achtbanen

Skydiven

Als je de sensatie van vrije val wilt ervaren, overweeg dan om te gaan skydiven. Spring uit een vliegtuig op een hoogte van 3.000 meter en geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je door de lucht suist. Er zijn verschillende skydive centra in Nederland, zoals Skydive Ameland en Paracentrum Texel.

Rotsklimmen

Klim naar grote hoogtes en geniet van het uitzicht terwijl je je kracht en uithoudingsvermogen test met rotsklimmen. Er zijn tal van rotsklim mogelijkheden in Nederland, zoals de Utrechtse Heuvelrug, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Ardennen in België.

Tot slot

Naast deze te gekke uitjes zijn er natuurlijk nog veel meer adrenaline verhogende uitjes te bedenken. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is dit ontzettend leuk om te doen. Wel is het even handig om vooraf te kijken of er eventueel restricties zijn ten aanzien van de minimale lengte van een kind. Het is natuurlijk niet leuk dat je je kinderen straks helemaal blij hebt gemaakt en het uiteindelijk blijkt dat ze wat te klein zijn voor een bepaalde activiteit. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld tijdens de vakantie iets te ondernemen met het hele gezin? Pak dus snel die agenda erbij en plan één of meerdere te gekke uitstapjes.