Dit zijn de mooiste waterparken van Europa

We kunnen het weer in Europa niet altijd voorspellen, zelfs in de zomer regent het soms waardoor je liever niet in het opzetzwembad in je tuin ligt. Het kan moeilijk zijn om te plannen om tijd met je familie of vrienden buiten door te brengen, en leuke activiteiten zoals naar een waterpark gaan in een opblaasbare spa van Toppy chillen zijn erg weersafhankelijk. Heerlijk als de zon schijnt en de lucht blauw is, maar minder leuk als het regent. Er zijn echter enkele waterparken waar je in elk seizoen van kunt genieten en die zorgen voor het perfecte dagje uit. Europa heeft een aantal geweldige overdekte waterparken, dus hier zijn 5 van de beste overdekte waterparken in Europa. 

Aquadome Billund in Denemarken

Aquadome Billund is een familiepark met kronkelende waterglijbanen, een wildwaterbaan, kunstmatige golven en een peuterbad. Dit resort, gelegen in Lalandia in Billund, Denemarken, heeft vele attracties en de Lalandia Aquadome is het grootste waterpark van Scandinavië, met een indrukwekkende oppervlakte van 10.000 m². De waterglijbanen omvatten de Tornado met 4-persoons bijboten, Octopus Racers met head-first racen en de 102 meter lange Twister. Ook is er rondom de gebouwen veel groen waar kinderen kunnen spelen en wat bijdraagt ​​aan het landschap en de sfeer van de plek.

Tropical Islands Resort in Duitsland

Dit tropische waterpark bevindt zich op het voormalige vliegveld Brand-Briesen in Halbe, Duitsland, 50 kilometer van de zuidelijke grens van Berlijn. De tropische koepel is een zwembadcomplex met de hoogste waterglijbaantoren van Duitsland, een tropische zee, een lagune en het resort, en heeft een wereldrecord voor het grootste overdekte waterpark. Met een maximale capaciteit van 8.200 bezoekers per dag is het qua bruikbaar volume ook het op drie na grootste gebouw ter wereld. Daarnaast herbergt de koepel een tropisch regenwoud met ongeveer 50.000 planten waar een pad van een kilometer doorheen slingert, zodat je je echt in de jungle waant. 

Aqualibi in België

Aqualibi is een overdekt waterpark met zowel snelle als zachte waterglijbanen, een golfslagbad en een kinderzone. Gelegen net naast het themapark Walibi in Waver, dicht bij Brussel, België, is deze plek geweldig voor een bezoek met en zonder kinderen. Helaas zijn ze een tijdje gesloten geweest vanwege de overstromingen, maar ze inmiddels is dit waterpark gelukkig weer open.  

Aquaworld in Hongarije

Aquaworld Resort Budapest is een viersterren superior conferentie- en wellnesshotel met een binnen- en buitenwaterpark. Met 11 reuzenglijbanen, een golfslagbad, een waterloopbal, surfen en duiken is er urenlang vertier! Voor de kleine kinderen zijn er kinderzwembaden en speeltuinen, en er is echt voor ieder wat wils dus mis deze plek zeker niet! 

Suntago Waterpark in Polen

Je vindt dit amusements- en recreatiepark in centraal Polen, in Wręcza, provincie Żyrardów, ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Warschau. Met 18 zwembaden, 32 glijbanen, 10 sauna's en luxe spa's is het de perfecte plek voor een heerlijk dagje uit! Als je echt van waterparken houdt, is het dus zeker een aanrader om naar Wrecza af te reizen voor Suntago Waterpark! 

Suntago Waterpark in Polen