De perfecte winterse uitjes voor het hele gezin

In de zomer is er natuurlijk genoeg te doen met het hele gezin. Zo kunnen we naar het zwembad, de dierentuin, het pretpark en nog zoveel meer. Toch kan dit ook gewoon voor een groot deel tijdens de wintermaanden. Natuurlijk is het dan wel wat kouder, maar laten we eerlijk zijn, tegen de kou kunnen we ons gewoon kleden. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je vast wel wat inspiratie kunt gebruiken, hebben wij een aantal te gekke uitjes voor het hele gezin, zodat jullie je tijdens de wintermaanden absoluut niet hoeven te vervelen. Van een dagje winter Efteling tot aan schaatsen op (natuur)ijs, alles kan!

Schaatsen op natuurijs

Er gaat niets boven het gevoel van schaatsen op natuurijs. Het is zowel spannend als ontspannend en een geweldige manier om samen met je gezin van de natuur te genieten. Zoek een bevroren meer of vijver bij jou in de buurt en maak er een leuke dag van. Vergeet niet om warme chocolademelk mee te nemen om na afloop op te warmen! Is er nu geen mogelijkheid om op natuurijs te schaatsen? Dan is er vast ook wel een schaatsbaan in de buurt. Helemaal in aanloop naar kerst zien we vaak dat er in de meeste steden wel een ijsbaan wordt opgezet, waar je niet alleen gezellig kunt schaatsen, maar waar je ook meerdere kraampjes vindt met lekkere dingen.

Boswandeling met daarna een kop chocomelk voor de kachel

Wat is er nu leuker, dan met het hele gezin een wandeling in het bos, om de dag vervolgens af te sluiten met een kop warme chocolademelk thuis voor de kachel? Natuurlijk moet je dan wel een kachel hebben, maar dat is een heel ander verhaal. Gelukkig kun je tegenwoordig een petroleumkachel kopen waarmee je het niet alleen een stuk gezelliger in huis maakt, maar ook veel goedkoper verwarmt. Maar voor het zover is, is het eerst tijd om je snowboots, dikke trui en jas aan te trekken en met elkaar te gaan wandelen in het bos.

Winterse markten

Een winterfestival of markt is een geweldige manier om in de feeststemming te komen. Hier vind je kraampjes met winterse lekkernijen, handgemaakte cadeaus en tal van activiteiten voor kinderen. Je kunt ook genieten van live muziek en optredens. Vraag bij de plaatselijke VVV naar de evenementen bij jou in de buurt! De kans dat ook jouw dorp of stad zoiets organiseert, is vrij groot. Woon je nu dicht bij de Duitse grens? Dan is een bezoekje aan een van de vele kerstmarkten een absolute aanrader als je het ons vraagt. Als er nu één is die precies weet hoe ze het tijdens de kerstdagen gezellig moeten maken, dan zijn het de Duitsers wel.

Ga een dagje naar de winter Efteling

We hebben hem al even genoemd in de intro van dit artikel, maar als je de kinderen echt wilt verrassen, dan is een dagje winter Efteling natuurlijk het ultieme uitje. Het enige wat we je wel mee willen geven, is dat het verstandig is om dit pas te doen als de kinderen een minimum lengte hebben van 110 centimeter. De meeste (spannend) attracties hebben namelijk een grens als het gaat om minimale lengte. Ben je korter dan dat, dan mag je er niet in. Vooral tijdens de laatste maanden van het jaar is de Efteling nog mooier dan het normaal al is. Alles is in kerstsfeer en zelfs aan wat nepsneeuw is gedacht. Kortom, reden genoeg dus om een keer met het hele gezin naartoe te gaan.

Maak het thuis gezellig

Van het ene uiterste naar het andere uiterste, is om gewoon lekker thuis te blijven en daar je eigen uitje te creëren. Vooral als het flink heeft gesneeuwd en het buiten glad is, is het ook prima om met z’n allen thuis te blijven. Hoe leuk is het om lekker warm voor de kachel te blijven zitten en ondertussen te genieten van een leuke film? Vooral richting het einde van het jaar zijn er weer allerlei nieuwe films of Netflix, Videoland of Disney, dus vervelen hoeft absoluut niet! Zijn jullie dol op spelletjes? Dan kun je natuurlijk ook gewoon met z’n allen aan de ‘grote’ tafel een spelletje gaan doen. Hoe leuk is het om met wat drinken en wat lekkers een potje Mens erger je niet te gaan spelen of een potje Skibo, Uno of een van de vele andere spelletjes die voor het hele gezin leuk zijn? Zo zijn er dus mogelijkheden genoeg, om zowel thuis als buiten de deur iets leuks te gaan doen met elkaar.