De leukste uitjes in eigen land

Besluit jij om tijdens de vakantie in eigen land te blijven? Dan is het natuurlijk wel leuk om ook iets te ondernemen. Of je nu wel of geen kinderen hebt, maakt dan helemaal niets uit. Ook alleen met je partner zijn er namelijk ontzettend veel leuke activiteiten te bedenken, waarmee je de dag kunt vullen en tevens de mooiste herinneringen weet te maken. Omdat de keuze ondanks dat Nederland niet het grootste land is, toch relatief groot is, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Zo hebben we de leukste dierentuinen, pretparken en ook musea voor je verzameld. Het leuke aan deze verschillende uitjes is, is dat ze voor zowel jong als oud geschikt zijn.

De dierentuin

Een bezoek aan de dierentuin is altijd een geweldige ervaring voor jong en oud. De dierentuinen in Nederland zijn niet alleen educatief, maar ook ontzettend leuk en interactief. Zo kun je bijvoorbeeld in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een duik nemen in het Oceanium en de onderwaterwereld ontdekken of in Artis in Amsterdam oog in oog staan met leeuwen en tijgers. Ook Burgers' Zoo in Arnhem is een populaire keuze, waar je kunt wandelen door verschillende ‘gebieden’ zoals de bush, de savanne en het regenwoud. Het mag dan misschien wel niet zo mooi zijn als de vrije natuur van het Italiaanse Bari, maar dicht in de buurt komt het zeker.

Het pretpark

Voor de avontuurlijke types is een pretpark een echte aanrader. Nederland heeft een aantal top pretparken die garant staan voor een dag vol plezier en spanning. Zo kun je in de Efteling in Kaatsheuvel genieten van sprookjesachtige attracties en achtbanen of in Walibi Holland in Biddinghuizen terecht voor extreme achtbanen en andere te gekke attracties. Ook het attractiepark Toverland in Sevenum is een aanrader voor het hele gezin, met attracties voor jong en oud. Overigens is het ook prachtig om tijdens je vakantie in het buitenland naar een pretpark te gaan. Vooral wanneer het een dag wat minder weer is. Ook al is het weer Puglia tijdens de zomermaanden goed, het kan altijd voorkomen dat er een keer een dag wat minder zon is. Om dan te voorkomen dat je doelloos in je hotel of appartement zit, is een dagje uit naar een pretpark of andere leuke bezienswaardigheid in de buurt, natuurlijk de perfecte manier om er toch een leuke dag van te maken samen.

Het museum

Voor de cultuurliefhebbers is er ook genoeg te ontdekken in de vele musea die Nederland rijk is. Van moderne kunst tot wetenschap en geschiedenis, er is voor ieder wat wils. Het Rijksmuseum in Amsterdam is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en kunst. Het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum zijn ook populaire keuzes voor kunstliefhebbers. Daarnaast zijn er tal van andere musea verspreid over het land, zoals het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem waar je terug in de tijd gaat en kunt zien hoe Nederland er vroeger uitzag, of het NEMO Science Museum in Amsterdam waar je kunt leren over wetenschap en technologie op een interactieve manier.

Het museum